Sjajna UFC večer u kalifornijskom Anaheimu srušila je sve rekorde. Sjajni borci, među kojima je bio i Stipe Miočić, rasprodali su Honda Center, a borbe je gledalo čak 17.304 ljudi. Oboren je i rekord zarade po prodaji ulaznica za MMC u Kaliforniji. Ulaznicama je prikupljeno nevjerojatnih 3,237.032 američkih dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Iako UFC još nije iznio službene podatke o zaradama boraca, CBS piše kako je Miočić pobjedom zaradio pola milijuna dolara, a nalazi se i među dobitnicima bonusa za najbolje nastupe večeri. On je nevjerojatnim preokretom u 4. rundi tehničkim nokautom srušio Daniela Cormiera, a za sjajnu borbu je nagrađen s 50 tisuća dolara. Osim njega, bonuse su dobili i Paul Coste i Yoel Romero čija je borba u srednjoj kategoriji proglašena borbom večeri, te Khamy Worthy koji je nokautom u prvoj rundi pobijedio Devontea Smitha.

Cormier zaradio više od Stipe

Stipi, novom vlasniku pojasa teškaškog prvaka, ovo je deveti zasluženi bonus u UFC-u, a to znači da su mu samo oni donijeli zaradu od gotovo pola milijuna dolara. Unatoč tome što je pojas ponovno njegov, Miočić je pobjedom zaradio manje do Cormiera koji je za poraz dobio 750 tisuća dolara. Dakle, DC iz Anaheima odlazi poražen, ali i bogatiji za 200.000 dolara od Miočića.

SUDAČKE KARTICE

Suci favorizirali Cormiera, ali im je Stipe nokautirao planove

Još nekoliko mjeseci ćemo morati pričekati na potpune podatke za 2019. godinu, ali znamo koliko su borci zaradili prošle godine. Stipe je za svoje dvije odrađene borbe 1,43 milijuna dolara te je bio sedmi po zaradi, dok je čovjek kojega je noćas nokautirao, Daniel Cormier godinu zaključio na četvrtom mjestu sa zarađenih  1,82 milijuna.

ŠTO JE DALJE ZA STIPU?

Miočić je, bez sumnje, najbolji ikada. A tek dolazi noćna mora

Izvor: Jelena Ćubel / 24sata.hr