Drugoligaša Club Deportivo Mirandes u Španjolskoj zovu ‘momčad čuda’. I sportskih i van terena. Najnoviju senzaciju složili su izbacivanjem Villarreala (nakon što su eliminirali Celtu i Sevillu) te plasmanom u polufinale Cope del Rey. Reala i Barcelone u polufinalu nema. Mirandes je unutra.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

SC Mirandes klub je iz gradića Miranda de Ebro. Tridesetak tisuća stanovnika… Manje od Bjelovara. Za Španjolsku to je skoro pa selo. Dvije sezone prije ove u kojoj čuda rade bili su u Trećoj ligi. Ali grad je uvijek bio i ostat će lud za svojim klubom.

U sezoni 2011/12 po prvi put u povijesti dokopali su se Druge lige, završili na 15. mjestu pa dobili obećanje lokalnog privrednika Vicentea Españe da će im on osigurati jamstvo nužno za drugoligašku licenciju i za narednu sezonu.

📹 | #CDMInside #CopaDelRey🏆

🎉🎉🎉🎉🎉
Y también en la grada 😍🏟 pic.twitter.com/GT5iyYVwAh

— CDMirandés (@CDMirandes) February 6, 2020

Nedostajala su četiri sata do isteka roka za uplatu, Vicente España je rekao ‘Samo uzmite s mog računa’, a kad je banka krenula u prijenos sredstava ispalo je da gospodin na računu ima okruglo 0 (nula) eura. 

Nastala je sveopća strka, a kad su mediji počeli javljati da Mirandes neće igrati Drugu ligu u gradiću se diglo i staro i mlado. Navijači, svi igrači, članovi Uprave, znani i neznani počeli su na klupski račun uplaćivati već koliko je tko mogao. 

U tri sata skupili su 400.000 eura. Dovoljno! Ali bližila se ponoć, banke zatvorene, nemaš kako uplatiti lovu… Pa su lokalni bankari otvorili vrata mimo bilo kakvog radnog vremena, ljudi su donosili ‘keš’, sve je osiguravala lokalna policija i Mirandes je transakciju obavio tri minute prije kraja roka – u 23:57, uz opće slavlje u gradu!

Za klub danas igraju 27-godišnji Talijan Lorenzo Crisetig (nekad junior Intera pa član Bologne i Cagliarija) te Martin Merquelanz (24) veliki baskijski dragulj koji vraća formu nakon teške ozljede koljena, a zapravo je na posudbi iz Real Sociedada, kluba protiv kojeg Mirandes igra u polufinalu Kupa! 

Klupski nadimak je ‘Rojillos’, regija u kojoj je Miranda de Ebro osim po jedinstvenome nogometnom kluba poznata je po, kažu, vrhunskome vinu koje se zove Rioja. Stadion ‘Anduva’ ima 5.800 sjedećih mjesta.

🚌🏟 ¡Salimos para el Estadio con el apoyo de los nuestros!#SportingMirandés pic.twitter.com/oy5vQfChbw

— CDMirandés (@CDMirandes) February 9, 2020

U polufinalu će Mirandes u četvrtak prvu utakmicu igrati kod Sociedada u gostima, a dosadašnji sjajni niz složili su ovako: Mirandes-Celta 2-1, Mirandes-Sevilla 3-1 i Mirandes-Villarreal 4-2. Redovi za ulaznice za polufinale, o čemu svjedoči i video s početka teksta, bili su skoro kilometarski!

Na klupi im je Andoni Iraola, a Martin Merquelanz je ove sezone najbolji klupski strijelac sa 12 golova i 5 asistencija u Ligi 2 i Kupu. U Drugoj ligi sada žive mirno i bez stresa, u sredini ljestvice na desetome mjestu od 22 kluba.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.


Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Mirandes: Drugoligaš u polufinalu Kupa, navijači skupili 400.000 eura za licenciju / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.