Mirjana Hrga, bivša novinarka i savjetnica bivše predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, stala je u odbranu graničnih policajaca Hrvatske koji su primjenjivali silu i udarali migrante koji su iz Bosne i Hercegovine pokušavali preći u Hrvatsku.
Ona je na svom Facebook profilu komentirala nedavno objavljeni snimak na kojem se vidi kako hrvatski policajci udaraju migrante, što je naišlo na osudu brojne javnosti u Hrvatskoj, ali i u BiH.

“Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ILEGALNIH ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta. Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, s obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući”, napisala je Hrga.

Inače, radi se o pripadnicima interventne policije, koji su prije tri dana zvanično udaljeni s dužnosti zbog takvog ponašanja i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Hrga je dobila podršku velikog broja ljudi na Facebooku za svoj komentar. Ipak, neki se i nisu složili pa su isticali ljudska prava i poštivanje konvencija. Ipak, Hrga je odgovorila da je priča mnogo kompleksnija od priče o ljudskim pravima.

(klix.ba)