Mlađe generacije koje možda nisu imale priliku gledati velikog Cro Copa u ringu i oktogonu moći će naučiti nešto novo, dok će Mirkovi fanovi i zaljubljenici u borilačke sportove moći ponoviti gradivo jer je naš najbolji MMA borac u povijesti dobio svoj dokumentarni film.

U njemu su prikazane scene iz Mirkovih mlađih dana, od samog početka karijere pa sve do najvećih uspjeha u K1, Prideu i UFC-u. Kraj karijere zbog moždanog udara bio je samo motiv više za Ruse da snime film o hrvatskoj MMA legendi koja se točno prije godinu dana zadnji put borila. 

POGLEDAJTE FILM

Bilo je to protiv Roya Nelsona u Bellatoru, a Mirko je pobijedio odlukom sudaca. A nakon toga, Cro Cop je morao prekinuti karijeru jer mu je svaki novi snažniji udarac u glavu mogao značiti smrt. Prisjetio se toga i Mirko na svom Instagram profilu.

 

 

Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri.Nije to bila moja volja već viša sila,ali sta je tu je!Tako je moralo biti!Više se ne borim ali i dalje uživam u treninzima ,mozda čak i više nego prije.Usprkos 10 operacija,trombozi i disekciji vertebralne arterije(moždani)uspješno sam se oporavio,sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta,ne radi ‘moranja’ jer me čeka nastup.I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga!I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro.A to bez treninga jednostavno ne ide!Jutros odradio bicikl sobni,vijaču,šado box par rundi,dobro istezanje i 100 zgibova!Na moju veliku žalost,više ne trčim radi ozlijedjenih i izoperiranih koljena,ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena.Večeras opet u dvoranu,samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo,istezanje,šado,hrvanje,vreća..Sve se može kad se hoće!Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom!Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela ali i uma!Zato bavite se sportom – i bez isprika,barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nadje!👊

Objavu dijeli Mirko Filipović (@crocop1009) Vel 19, 2020 u 9:20 PST

– Prije točno godinu dana odradio sam posljednju borbu u svojoj dugoj karijeri.Nije to bila moja volja već viša sila,ali što je tu je! Tako je moralo biti! Više se ne borim ali i dalje uživam u treninzima ,možda čak i više nego prije. Usprkos 10 operacija,trombozi i disekciji vertebralne arterije(moždani) uspješno sam se oporavio, sjajno se osjećam i sada treniram iz gušta, ne radi ‘moranja’ jer me čeka nastup. I nema ljepšeg osjećaja od onog nakon dobrog treninga! I odličan je osjećaj biti u dobroj formi i osjećati se dobro. A to bez treninga jednostavno ne ide! Jutros odradio bicikl sobni, vijaču, šado box par rundi, dobro istezanje i 100 zgibova! Na moju veliku žalost,više ne trčim radi ozlijeđenih i izoperiranih koljena,ali sve nadoknadim kroz vožnju bicikla i preskakanjem vijače jer je to znatno manje opterećenje za koljena.Večeras opet u dvoranu,samo za zagrijavanje radim 100 marinaca pa onda sve ostalo, istezanje, šado, hrvanje, vreća. Sve se može kad se hoće! Trenirajte i bavite se bilo kojim sportom! Fizička neaktivnost se skupo plaća i dovodi do propadanja tijela ali i uma! Zato bavite se sportom – i bez isprika,barem pola sata za sebe i svoje zdravlje se uvijek nađe – napisao je Mirko.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Podsjetimo, Mirko je u ožujku prošle godine objavio kraj karijere nakon što je pretrpio moždani udar.

– Bit ću discipliniran s terapijom, borbe nema više nikad, petorica liječnika došla su mi to reći. Mogu se kockati s koljenom i nečim drugim, ali s mozgom ne – kazao je tada Mirko.


Više saznajte na izvornom linku: Fabijan Hrnčić – Mirko Cro Cop Filipović dokumentarni film, snimili Rusi / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.