Veliki hrvatski borac Mirko ‘Cro Cop’ Filipović (45) sjetio se 24. veljače 2019. godine. Dana u kojem je preživio moždani udar, a njegovom je 15-godišnjem psiću Maxu, kad je vidio da Mirka odvode u bolnicu – stalo srce.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Na današnji dan prije točno godinu dana imao sam moždani udar! Hvala Bogu, uspio sam se uspješno oporaviti i vratiti svakodnevnom životu i treninzima bez posljedica koje su česta posljedica moždanog udara – piše Filipović.

– Psića na slici, mog Maxa, nikada zaboraviti neću. Ovaj dan ću pamtiti dok sam živ, kao i rođendan, a isto tako i mog Maxića! Mene odvezli u bolnicu, a mom Maxu srce stalo! Supruga mi je to rekla tek nakon par dana provedenih u bolnici. Bojala se reakcije moje kad čujem da ga više nema! Možda i bolje tako jer nema te sile ni posljedice koje bi me spriječile da ga odem još jednom vidjeti prije nego ga pokopaju – sjeća se Mirko.

 

 

Na današnji dan,prije točno godinu dana imao sam moždani udar!Hvala Bogu,uspio sam se uspješno oporaviti i vratiti svakodnevnom životu i treninzima bez posljedica koje su česta posljedica mozdanog udara.Psića na slici,mog Maxa nikada zaboraviti neću.ovaj dan ću pamtiti dok sam živ,kao i rodjendan a isto tako i mog Maxića!Mene odvezli u bolnicu a mom Maxu srce stalo!Supruga mi je to rekla tek nakon par dana provedenih u bolnici.Bojala se reakcije moje kad cujem da ga vise nema!Mozda i bolje tako,jer nema te sile ni posljedice koje bi me sprijecile da ga odem jos jednom vidjeti prije nego ga pokopaju.15 godina je bio uz mene,spavao sa mnom,svuda sam ga vodi o,na ljetovanja,na vikende u Slavoniju..koliko smo bili vezani govori i da se toliko uznemirio kada je vidio da me izvode do automobila da mu je srce stalo.To je odanost neusporediva sa bilo čim.RIP Max❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on Feb 24, 2020 at 1:27pm PST

– Max je 15 godina bio uz mene, spavao sa mnom, svuda sam ga vodio, na ljetovanja,na vikende u Slavoniju… Koliko smo bili vezani govori i da se toliko uznemirio kada je vidio da me izvode do automobila da mu je srce stalo. To je odanost neusporediva sa bilo čim. RIP Max – napisao je Mirko Filipović.

CRO COPOVE DOGODOVŠTINE

Mirko: Vrištali smo k'o klinkice na koncertu! Skoro smo umrli

Mirko je prije devet godina iz azila spasio kujicu Lolu koju je udomio i kojoj je 2011. (kako se lijepo vidi na fotografiji), hvalabogu, ‘upala sjekira u med’ pa svoj pseći život živi onako kako i treba: okružena ljubavlju vrijednom njezine ljubavi.

U domu Filipovićevih je i impresivna Kora, osam mjeseci stara predivna Rottweilerka, čiju je displaziju kukova Mirko povjerio u ruke slovenskih stručnjaka pa sav sretan po uspješno obavljenom zahvatu zahvaljivao veterinaru koji obavio operaciju.

SJEĆANJE CRO COPA

Godina od zadnje borbe: Više ne trčim, radim 100 zgibova…

Mirko Filipović se, kao mnogi, znao razočarati u ljude, ali četveronožni prijatelji ne znaju drugo nego voljeti bezuvjetno i po tome su bolji od nas dvonožaca. Max je proživio 15 sretnih godina, Lola i Kora uživaju jednaku ljubav i pažnju. Drukčije ne bi ni trebalo biti!

 

 

Kora❤️!moja ljubimica je upravo napunila 7 mjeseci a prije 2 i pol mjeseca joj je ustanovljena displazija kukova.Veterinari su rekli da je gotova prakticki.da treba hitno raditi ugradnju umjetnih kukova,da je stanje jako lose.cak je i opcija uspavljivanja bila sugerirana obzirom na cijenu operacije i kompliciranost rehabilitacije koju mora proci a koja je zahtjevna i komplicirana a i nema garancije da ce operacija potpuno uspjeti uz neizvjestan rok trajnosti umjetnih kukova.uz naravno 24 -satni nadzor jer ne smije ni potrcati a kamoli skociti ili napraviti neki nekontrolirani pokret za vrijeme oporavka.prijatelj me uputio na veterinara u Sloveniji,dr.Milana Matkea,strucnjaka i specijalistu svjetske klase upravo za ovakve slucajeve.Nakon sto je pregledao snimak Korinih kukova rekao je da ce ju operirati i da nikakvi umjetni kukovi ne dolaze u obzir,da ce samo ‘zarotirati njene tetive i ligamente’ ako sam se dobro izrazio.uglavnom Kora je operirana,i od otpisanog psa ona je danas potpuno zdrava i danas smo isli u prvu setnju.hoda potpuno normalno i sada ju moramo postepeno navikavati na sve duze setnje da postepeno ojaca mišiće koji su atrofirali.nakon 6 tjedana od operacije Kora se u potpunosti oporavila.rehabilitacija je bila teska,iako sam ja najmanje sudjelovao u njoj.hvala mojoj supruzi Klaudiji koja je 6 tjedana spavala na podu dnevnog boravka uz Koru,jer Kora sama nije smjela ostati ni sekunde dok sve ne zaraste.da ne spominjem izlaske da obavi nuzdu,jednom rukom se drzi povodnik a drugom rucnik koji je provucen ispod njenog trbuha da smanji opterecenje na zadnje noge kod hoda.uglavnom,Korica je danas zdrava,oporavljena i živa!A sve to mogu zahvaliti dr.Matkeu.hvala Vam dr.Matke na svemu sto ste ucinili i zato sto je Kora danas sa nama,živa i zdrava!!❤️

A post shared by Mirko Filipović (@crocop1009) on Jan 12, 2020 at 4:54am PST


Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Mirko ‘Cro Cop’ Filipović: Kad sam imao moždani, mom je Maxu od tuge stalo srce / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.