U Dinamu se nije nametnuo, nije ga išlo ni u Videotonu, a u Osijek je došao kao nepoznanica. Ipak, brzo je preuzeo uzde i postao udarna igla “bijelo-plavih”. To je Mirko Marić (24).

Stasiti Gruđanin srušio je Dinamo u 22. kolu golom iz penala i ušao u povijesne knjige HNL-a. Naime, ušao je u odabrano društvo vrhunskih golgetera: Andrijaševića, Da Silve, Puljića i Kramarića. Svi oni zabili su u jednoj sezoni svim klubovima u HNL-u. Marić je otišao i korak dalje i za taj mu je podvig trebalo najmanje utakmica, tek 22.

Foto: 24sata/Pixsell/Reuters

Kod Marića posebnu pozornost plijeni njegova mentalna snaga. Mara, kako ga zovu, najviše je golova zabijao u razdoblju od 75. do 90. minute, njih čak četiri. Sa 16 golova prvi je topnik HNL-a. Neki mu predbacuju da previše golova zabija iz penala, ali kad ste u tom segmentu toliko ubojiti kao on… Ove sezone s “kreča” je šutirao šest puta – bez promašaja.

Najvredniji je igrač Osijeka s četiri milijuna eura, a za njegove usluge zainteresiran je ove zime bio Birmingham koji je navodno predsjedniku Meštroviću na stol “istresao” šest milijuna eura. Ipak, prvoligaš s Drave svojega golgetera cijeni nešto više.

Foto: 24sata/Pixsell/Reuters

A imaju i zašto jer Marić nikad u karijeri nije bio ozlijeđen i po tome je jedinstveni slučaj u hrvatskom nogometu! Ove sezone odigrao je 2251 minutu, a više je na terenu bio samo prvi golman Ivica Ivušić. Ove sezone zabio je u 15. sekundi gol protiv Intera u Kupu. Pogađate, najbrži u povijesti Osijeka. Marić je čovjek-rekord, nema što…

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – Mirko Marić postao je peti igrač koji je zabio svim klubovima u HNL-u u jednoj sezoni / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.