ZVJEZDAN MISIMOVIĆ legenda je bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije s 84 nastupa i 25 pogodaka. Više nastupa od njega su skupili Edin Džeko, Emir Spahić i Miralem Pjanić, a više golova zabili su samo Džeko i Ibišević.

U listopadu 2005. godine BiH je igrala ključnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Srbije i Crne Gore te trebala pobjedu na beogradskoj Marakani. Ta utakmica ostala je Misimoviću u ružnom sjećanju.

“Najgori trenutak karijere mi je ta utakmica. Imao sam baš veliki motiv da se dokažem. Nekoliko dana ranije smo igrali sa San Marinom i prišao mi je direktor reprezentacije Ahmed Pašalić te rekao da me odmaraju za Srbiju i da neću igrati. Rekao sam ok. U Beogradu sat prije utakmice sastanak, zovu me Pašalić i izbornik Blaž Slišković. Kaže mi Baka: Braco (Hasan Salihamidžić) neće da igra desnog beka, hoće da igra naprijed, a Bola (Elvir Bolić) ima rođendan pa ti moraš na klupu. U tom trenutku mi se srušio svijet. Nisam mogao vjerovati što se događa”, rekao je Misimović u podcastu oPsajd

, a BiH je tu utakmicu izgubila 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to samo jedan od pokazatelja kakva je situacija tada bila u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Baka je kao trener dobar, donosio je dobre odluke, ali je oko njega bila opasna situacija. Ni s tim Pašalićem ja nisam imao problema, ali čuo sam sve i svašta”, dodao je nogometaš koji je karijeru završio prije tri godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Misimović: Svijet mi se srušio u Beogradu, nisam mogao vjerovati što mi Baka govori / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.