U potoku Tilava u ulici Butmirska cesta 181 u Butmiru, općina Ilidža, često završi otpad i uginule životinje. Mještani ovog naselja su zgroženi i traže pomoć od nadležnih vlasti.

– Često iz Kule-Istočna Ilidža puštaju otpad i uginule životinje niz ovaj potok. Obratila sam se Kantonalnoj inspekcij. Ljudi isti dan izašli na teren, ali nemaju nadležnost. Šta nam ostaje stanovnicima Butmira da trpimo, da iz RS puštaju niz vodu šta god žele – kaže mještanka Edina Ičindić.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.