Predsjednik Udruženja omladine Tržačka Platnica Asmir Hatić kazao je kako njegovi sugrađani već treću godinu zaredom doniraju krompir „Merhametovim“ kuhinjama te da im to pričinjava zadovoljstvo.

I ove godine smo imali veoma dobar urod, pa smo odlučili za za „Merhametove“ javne kuhinje doniramo 1.500 kilograma krompira. Sama ideja za ovu akciju krenula je iz našeg Udruženja omladine Tržačke Platnice. Cilj je bio da radimo nešto dobro i korisno za širu društvenu zajednicu, te da svojim primjerom potaknemo i druge mlađe osobe da se povedu sličnim primjerom, da, uz minimalan angažman većeg broja ljudi, možemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna – kazao je Asmir Hatić.
Zahvaljujući se mještanima Tržačke Platnice na vrijednoj donaciji, direktor Regionalnog odbora “Merhamet” Bihać Alen Prošić kazao je da su oni dobar primjer jedinstva i dobre organizacije naših džemata.

Zahvalni smo ovim vrijednim ljudima na njihovom trudu i osjećaju solidarnosti prema onima kojima je pomoć potrebna. Nadam se našoj daljnjoj dobroj saradnji, na dobrobit naših sugrađana koji su u stanju socijalne potrebe – naglasio je Prošić.

Izvor: Merhamet RO Bihać/Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.