„Stvoriti ranu vam može svako, ali zarastanje je vaša odgovornost.“

Mlad Mjesec u Vagi dolazi sa sa energijom posvaćenom međuljudskim odnosima. Vaga je uvijek period kada razmišljamo o vrstama i kvalitetu svojih konekcija i balansu koji bi željeli postići u njima.

Posljednji dani bili su emotivno izuzetno iscrpljujući i zahtijevni. Kvadrat koji su Venera i Merkur pravili na Saturn koji je krenuo direktno nametnuli su teme: usamljenosti, izdaje, nevoljenosti, posla koji je preobiman pa se privatno ne stiže, bivših ljubavi, rana iz djetinjstva, tuge koja se vuče mnogo duže nego što mislimo.

Većina nas je vjerovala da su neke stare priče zakopane, sahranjene i da je sa njima gotovo, ali smo se utoliko i prevarili. Nekima su obaveze bile toliko velike i teške da su posustali i fizički i pishički. Ali vrijeme poravnanja dolazi.

Narednih petnaest dana, sve do punog Mjeseca u Ovnu, pokušavaćemo da vratimo balans koji se izgubio. Vrijeme koje je pred nama tiče se ozbiljne transformacije našeg emotivnog dijela ličnosti. Rane koje smo  zadali i koje su nam zadate u prošlosti sada moraju van, na suočavanje i čišćenje.

Hiron u opoziciji sa mladim Mjesecom u Vagi signališe da smo stvorili velike rane na polju sopstvenog integriteta i identiteta dozvoljavajući sebi da „pobjegnemo“ u iluziju odnosa, često gradeći nešto što je i samo neodrživo.

Rana koja je nastala traži da bude zaliječena, a jedini način da je zatvorimo je da se vratimo u trenutak kada je nastala i pokušamo osvijestiti trenutak, a onda kada je to moguće i oprostiti sebi i drugima. Ove vrste rana obično su nastale ili u dalekoj prošlosti, još dok se identitet razvijao, ili sa nekim našim konkretnim odnosom koji sada mora biti suočen sa realnošću.

Ciklusi aspekata mladog Mjeseca sa Uranom počevši žestoko još od jula nagovještavaju velike promjene, svaki mjesec na jedan novi način. I zaista, velike i nepredviđene stvari sada obuzimaju našu svakodnevicu.

Koliko vam se samo čudnih, izuzetno nevjerovatnih, iznenadnih događaja desilo ove godine, naročito u periodu koji je nedaleko iza nas?

Koliko novih iznenadnih kontakata, raskida svih vrsta odnosa, ugovora, nepredviđenih troškova, drama na poslu, kao da život liči na pajaca koji iskače iz kutije, ne čekajući kraj melodije, nego kad se najmanje nadamo.

I nešto nas čeliči i sprema za velike životne okrete. Uran u Biku aspektujući mlad Mjesec već nekoliko mjeseci unazad uči nas da nije lijepo samo ono što je unaprijed anticipirano, sigurno, uhodano, a bome ni ono što se čeka.

Život pun iznenađenja i trenuci kada iznenadimo sami sebe nekim blijeskom spoznaje i novim pokretima u igri života je neprocjenjiv. Za sve one koji vole da znaju unaprijed ovo i nije ideal življenja, ali tu smo da se korigujemo…

Kako prvo Mjesec ide na kvadrat sa Saturnom, a uskoro će i Sunce, a Pluton trećeg oktobra zaokreće direktno, opet ćemo testirati svoj kapacitet za održanjem i stvaranjem pozitivnih i produktivnih odnosa sa ljudima.

Dragi Ovnovi, vaša hrabrost je neupitna, ali vrijeme koje dolazi nije vrijeme za borbu.

Na teži način vidjećete da ne može sve na silu i kada vi to želite. Sukobi ega i borbe sa autoritetima, te nemogućnost da se opustite u poslu i da se okrenete svom intimnom životu jer vas neka nova odgovornost čeka mora da olabavi. Ne zaboravimo da je sjeverni Mjesečev čvor u vašoj četvrtoj kući i da su vam sada unutrašnji mir, porodično gnijezdo u kombinaciji sa razdraženim i nezadovoljnim partnerima koji teško da vas viđaju ovih dana prioritet. Nađite vremena za sebe i dragost u sebi.

Bikovi, kako vaša duboka vjerovanja utiču na dnevnu rutinu koju birate? Na posao koji ste sebi namjestili? Je li do kraja pošten način na koji pristupate svom kolektivu? Kada se odmarate, a kada radite? Kako komunicirate sa svojim podređenima i radnim kolegama? Razmislite da li želite posao koji ste prihvatili radi sebe i svog duhovnog puta i napretka ili se samo dokazujete? Možda je došlo vrijeme da  poduzmete nešto po pitanju svog tijela, vježbe i hrane…

Vrckasti Blizanci, koga volite? Ko u vama izaziva da se sve lampice u tijelu popale? Jeste li prevazišli svoje strahove ili vas oni još gone pri stupanju u međuljudske odnose? Plašite li se ljubavi, predaje, blizine? Strahujete li za budućnost svoje djece na način da činite sve da iskontrolišete situaciju koja se kontrolisati ne može? Osjećate li odgovornost koja više nije vaša? Riješite je se…i potražite ono i one koje vas čine živima.

Rakovi, ovo je velika godina za vas. I ovo je značajno vrijeme jer porodica, mir i unutrašanja stabilnost traži svoj prostor u vašim životima. Plašite li se gubitka nekoga ko vam je mnogo vrijedan? Plašite li se da ćete razvojem sopstvene ličnosti izgubiti nekoga sebi bliskog? Osjećate li pritisak od strane drugih? Rakovima je teško napraviti balans između ljubavi prema sebi, porodice i partnerstava, ali sada je vrijeme da razmislite kome tu pripada najvažnije mjesto. Ako ne stavite sebe na prvo mjesto, neće vam se dopasti način na koji će život da vas postavi.

Izvor vijesti: Brankica Raković / lolamagazin.com