MLADA CAZINJANKA NAS TREBA, POTREBNO JOŠ 10.000 KM: Hanifa Tričić otputovala u Tursku na liječenje

cazin.net

Jučer, 15. maja, sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, na liječenje u Tursku otputovala je naša sugrađanka Hanifa Tričić, koja boluje od akutne leukemije.

Hanifa je otputovala u pratnji majke Fikrete (Hanifa je još maloljetna) i brata Mersada, koji je ujedno i donator koštane srži. Liječenje će se nastaviti na prestižnoj Medical Park klinici u Istanbulu, a predviđeno je da će trajati oko šest mjeseci.

Iako će operacija biti besplatna, za potrebe Hanife i njene pratnje potrebno je oko 40.000 KM. Porodica još uvijek nije sakupila dovoljno sredstava, nedostaje još oko 10.000 KM. Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da pokažu svoju humanost i pomognu Hanifi u njenoj borbi za život.

Podsjećamo, Hanifa Tričić je sedamnaestogodišnja djevojka iz Šturlića. Učenica je trećeg razreda škole Saobraćajni tehničar u Velikoj Kladuši. U drugom polugodištu školske klupe je zamijenio bolnički krevet. U januaru joj je dijagnosticirana akutna leukemija i od tada se nalazila na liječenju u Sarajevu.

Tešku životnu borbu dodatno otežava i tužna stvarnost da je kao petogodišnja djevojčica, 2004. godine izgubila oca Mirsada koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Velike Kladuše. Osim Hanife, tog dana bez oca su ostala još trojica njene braće i sestra. Njena majka Fikreta, sa penzijom od 320 KM, primorana je da uzdržava četvero djece i da financira Hanifino liječenje.

Svi koji žele pomoći, svoj prilog mogu uplatiti na sljedeće brojeve računa:

1414 7613 1011 9515 kod BBI Banke,
Na ime HANIFA TRIČIĆ0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...