Ova slika jedne šminkerke sa Instagrama ostaviće vas bez teksta.

Većini žena nekad se desilo da iz provoda legnu direktno u krevet, bez skidanja šminke. To su obično tinejdžerske godine, kada ne razmišljamo puno o posledicama bilo čega – pa čak i tada, djevojčice se osjećaju loše a i nelagodno što su to sebi dozvolile. Međutim, objava ove šminkerke iz Srbije baca u zasjenak svaku uspavanu ljepoticu sa šminkom.

– Šminka mi je stajala 32 sata, i stajala bi još nego je stvarno bilo vrijeme da je skinem – pohvalila se jedna zadovoljna nevjesta šminkerki.

foto:Printscreen

Šminkerka je post objavila, vjerovatno kako bi pokazala postojanost svog rada, a nadamo se da je i upozorila mušteriju da nije zdravo za kožu, a ni higijenski, da 32 sata nosi šminku na licu.

Međutim, tužna je i činjenica da ovo nije usamljen slučaj. Mnoge neveste su u stanju da šminku drže na licu bukvalno danima, vjerovatno očarane efektom koji je šminkerka postigla, ali nesvjesne šta rade svojoj koži. Tu je takođe i sve češća i pogrešna praksa da se šminkaju veče pred vjenčanje pa onda prenoće u punoj opremi i sutra direktno pred oltar.

Međutim, umjesto da osuđujemo, samo ćemo ostaviti ovo ovde i nadati se da će upozorenje doći do neke nevjeste.

Puder zatvara pore i sprječava mikrocirkulaciju, a samim tim i obnavljanje kože, objašnjava šminkerka Žanet Graf za “Daily Makeover”. Sve to može dovesti do zapušenih pora, masnoće, bubuljica, akni, ali i bora. Takođe, puder je prvi na udaru na licu tokom čitavog dana, pa tako sakuplja sve nečistoće iz okoline.

Maskara se čini kao najbezazleniji deo šminke koji baš i ne mora da se skida. Međutim, istina je sasvim drugačija. Maskara se nalazi na veoma osjetljivom mestu, blizu samog oka i dok se trusi, njeni djelići mogu da upadnu u oko i naprave iritaciju, pa čak i da dovedu do konjuktivitisa. Ni trepavicama ništa manje ne smeta maskara. Ona se već tokom dana osušila i ako je ne skinete uveče rizikujete da vam se trepavice izlome i oslabe.

Ma koliko kvalitetan, svaki ruž za usne sa kojim se prespava će dovesti do njihovog sušenja i pucanja, a da ne pominjemo prljave jastučnice.

I na kraju, treba li da napominjemo grozan osjećaj na licu koji mora da imate kada sa maskom provedete čak 32 sata?

Izvor: Žena.blic.rs

Izvor: / novi.ba