Delri Rozario (36) je vježbala sa sestrom kad se dogodila tragedija. Marisa Vuds rekla je lokalnoj novinskoj stanici da su sestra i ona skoro svaki dan koristile trake za trčanje u teretani i opisala smrt Rozarijeve kao “bizarnu nesreću”.

Pokušala je da uspori mašinu. Mislila sam da je možda samo promašila korak. Samo se srušila i udarila glavom o mašinu – navodi Marisa.

Delri Rozario se onesvijestila i Vudsova je počela mahnito da vrišti za pomoć i pita da li neko zna da radi reanimaciju. Drugi posjetioci teretane priskočili su u pomoć i žena je odvedena u lokalnu bolnicu, međutim, nije mogla biti spasena.

Vudsova je rekla da je njena sestra iza sebe ostavila četvoro djece za koje je radila dva posla da bi ih izdržavala. Rekla je da je svoju djecu stavljala iznad svega.

Prvo je bila majka. Uvijek je sve što je radila bilo za djecu – rekla je Marisa.

Porodica je našla utjehu u činjenici da je Delri prije smrti odlučila da bude donor organa i da sada spasava tuđe živote. Njeno srce, pluća, bubrezi i jetra donirani su pacijentima kojima su potrebni, prema GoFundMe kampanji kreiranoj za njenu djecu.

Pet ljudi! Bukvalno odmah! Spasila je te živote. Koliko veliko može biti tvoje srce da i dalje spašavaš živote. Zamislite. Neko hoda okolo sa njenim velikim srcem. A čak i ne zna kakvo je srce dobio – navodi Marisa.

(Izvor: Hayat.ba)