Mladen Ivanić: Pobijediću Milorada Dodika

vijesti.ba

“Kada sam, prije skoro četiri godine, počeo da obavljam funkciju člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske, postavio sam sebi jedan zadatak – sve što činim ne smije obrukati naš narod i Srpsku. I vjerujem da sam uspio u tome“, poručio je sinoć na predizbornoj tribini PDP-a u Modriči kandidat Saveza za pobjedu za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.

„Zaustavio sam reviziju presude protiv Srbije, što bi u suprotnom imalo nesagledive posljedice za srpski narod s obje strane Drine, sačuvao obraz srpskom vojniki i izveo Treći Republika Srpska puk na Trg Krajine za Dan Republike. Prvi sam srpski član Predsjedništva BiH koji je unio Badnjak u zgradu Predsjedništva BiH i od tada se Božić slavi i slaviće se u Sarajevu“, poručio je Ivanić i nastavio:

„I znam – pobijediću Milorada Dodika. Ali, moja pobjeda neće biti toliko značajna bez pobjede gospodina Govedarice za predsjednika Republike Srpske. Samo nas dvojica, zajedno, možemo raditi u interesu našeg naroda“, kazao je Ivanić.

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, rekao je da je Republika Srpska na raskrsnici kada bira između dva koncepta – s jedne strane stabilnosti, izvjesnosti i napretka koji predstavljaju Vukota Govedarica i Mladen Ivanić i, s druge strane, koncepta sukoba, neizvjesnosti i rušenja.

„Nakon oktobra krećemo s ruševina u obnovu Srpske. Imamo kapitalni Program obnove Republike Srpske, volju i časne i stručne ljude koji znaju kako omogućiti posao, dostojanstvo i pravdu za naš narod“, rekao je Borenović.

Milan Đukić, nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 4 kazao je da neće da govori o kolapsu, dubiozi, prezaduženosti i svemu što je uradila aktuelna vlast, nego će govoriti o vremenu kada pobjednička koalicija Saveza za pobjedu krene u obnovu Srpske:

„Prvi zakon koji ćemo usvojiti je Zakon o porijeklu imovine. Samo oduzimanjem nelegalno stečene imovine ostvarićemo sredstva za otvaranje deset hiljada novih radnih mjesta. Više niko neće biti u mogućnosti da se na naš račun bogati tako što radi u javnom preduzeću, obavlja javnu funkciju i član je po nekoliko upravnih i nadzornih odbora. Uvešćemo princip – jedan čovjek, jedno budžetsko primanje. I na kraju, neophodno je smanjiti stopu poreza i doprinosa i dati mogućnost našim privrednicima da prodišu i razvijaju se“, zaključio je Đukić.

„Do sada smo na sve izbore izlazili samostalno i ovo je prvi put da smo sa nekim zajedno ma listi – sa Partijom demokratskog progresa. Odlučili smo da udruživanjem snaga sa našim prirodnim saveznicima radimo u interesu našeg naroda i svi zajedno budemo tim koji pobjeđuje. Jer mi smo pobjednički narod i to ćemo i pokazati“, rekla je Gordana Vidović, predsjednica Seljačke stranke i kandidatkinja na listi PDP-a za NSRS.

Milutin Popović, kandidat PDP-a za NSRS iz Modriče kazao je da cilj ove kampanje nije da jedna partija ili koalicija ode sa političke scene, a oni koji dođu ponašaju se potpuno isto:

„Nama su cilj suštinske promjene, dostojanstven život bez sukoba, tuče, ubijanja djece, napada na novinare, kriminalaca koji slobodni hodaju. Naš cilj je da naš narod dobro živi i da ima perspektivu. Pobjede Mladena Ivanića i Vukote Govedarice su garant toga“, zaključio je Popović.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...