Mladi u borbi za turizam: “Kako bolan nema Bosne?” najbolji projekt u Medicinskoj školi na takmičenju “Ja građanin”

Biscani.net

O projektu “Kako bolan nema Bosne” već ranije smo pisali na našem portalu, a od početka realizacije ideje učenici IIId razreda Medicinske škole u Bihaću su mnogo toga uradili na realizaciji svoje ideje, što je na kraju rezultiralo osvajanjem prvog mjesta na školskom takmičenju u sklopu CIVITAS projekta “Ja građanin”.

Na prvom predstavljanju ovog projekta su nam kzali: “Naša tema za projekt “Građanin” jeste turizam Bosne i Hercegovine pod simboličnim nazivom KAKO BOLAN NEMA BOSNE?! Mi želimo poboljšati i promovisati turizam BiH, a najviše turizam USK-a. Ne želimo više da u očima stranih turista Bosna i Hercegovina bude prepoznatljiva kao zemlja rata, nasilja, korupcije te lošeg političkog stanja, nego kao zemlja turizma, jer BiH ima ogromna prirodna bogatstva i ljepote koje su na neki način zanemarene i nedovoljno cijenjene, a upravo ta bogatstva mogu našoj državi donijeti veliki profit.”

Jedna od ideja u sklopu projekta “Kako bolan nema Bosne” je izgradnja “Zabavnog parka” na Gradskoj otoci, za šta su učesnici projekta dobili podršku i Ministarstva okoliša.

Cijeli njihov rad možete pratiti na facebook stranici KAKO BOLAN NEMA BOSNE

Njih očekuje dalje takmičenje, a ovim putem im želimo mnogo sreće!

Izvor: Biscani.net314

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...