Mladić ispao iz Golfa i poginuo


Nemanja Galić (26) iz Krajišnika kod Nove Topole poginuo je kada je Golf u kojem je bio suvozač sletio s puta u mjestu Trebovljani kod Bosanske Gradiške.

Automobilom je upravljao Dragan Janjić (29) iz Rogolja kod Nove Topole, koji nije povrijeđen.

Posudio vozilo

Nesretni mladići vraćali su se iz Donjih Podgradaca s tradicionalne “Štraparijade”. Kako saznajemo, Galić je svoj automobil posudio prijateljima, a on se povezao kući s Janjićem.

Nesreća se dogodila na ulazu u selo Trebovljani kada je automobil probio zaštitnu ogradu, a prema nezvaničnim informacijama, Galić je ispao iz automobila i na mjestu ostao mrtav.

– Ovo je nezgodna krivina i za nas domaće vozače. Momci su sigurno loše procijenili krivinu i sletjeli s puta. Strašno je, čuo sam da se radi o primjernim mladićima, rekao je za „Avaz“ – Dragutin Popović iz Donjih Podgradaca.

Vijest o pogibiji Galića potresla je Krajišnik i Novu Topolu te cijelu bosanskogradišku općinu. Galić je nedavno otvorio autoelektričarsku radionicu u Novoj Topoli. Važio je za izuzetnog majstora i dobrog mladića.

Na licu mjesta ostala krvNa licu mjesta ostala krv

    ;”>

  • a licu mjesta ostala krv

Lokve krvi

– O Nemanji svi imaju samo riječi hvale. Tek je počeo da živi i stvara. Bio je vrstan majstor i omiljen u društvu. Išli smo na lice mjesta, zaista sve djeluje strahovito – rekao je Momir Cvjetković iz Rogolja kod Nove Topole.

Nezvanično saznajemo da su i u Službi Hitne pomoći u Bosanskoj Gradišci bili zaprepašteni prizorom na mjestu nesreće. Radilo se o najtežim povredama glave nesretnog mladića, a na licu mjesta bile su velike lokve krvi.

  • googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1522844083153-0"); });

    Foto: Nesretni Galić

    ” style=”box-sizing: border-box; position: relative; min-height: 1px; padding-right: 15px; padding-left: 15px; float: left; width: 610px;”>Nesretni GalićNesretni Galić

Naređena obdukcija

Uviđaj je obavila dežurna tužiteljica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninković s pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bosanska Gradiška.

– Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – navodi se u saopćenju Tužilaštva.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...