Mladić istjeran iz škole zbog Garetha Balea

sportsport.ba
Gareth Bale vodio je Real Madrid do pobjede protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka.

Gareth Bale vodio je Real Madrid do pobjede protiv Liverpoola u finalu Lige prvaka.

Velšanin je postigao dva gola u pobjedi od 3:1, a jednog momka iz engleskog grada Grimsbyja koštao je izbacivanja iz škole.

Macauley Wade odlučio je napraviti identičnu firzuru kao kod Balea. To je i uspio, ali je zbog nje izbačen iz škole i ne može se vratiti dok ne sredi kosu.

“Morao sam da vežem kosu u rep jer mi je stalno padala na lice dok učim. Međutim, kada sam u srijedu došao u školu, zamjenik direktora mi je rekao da je frizura neprihvatljiva i da se moram vratiti kući. Nisu mi dozvolili da prisustvujem nijednom času i čekao sam dva sata da neko dođe po mene”, rekao je ovaj momak.

 

Njegova majka je optužila školu za seksizam i tvrdi da njen sin nije napravio ništa loše.

“Vezao je kosu nazad kako bi izgledao kao njegov idol. Iz škole su rekli da dužina kose nije problem samo rep. Pokušavaju uništiti njegovu osobnosti i učenike tjeraju da budu roboti. Usred je ispita i odjednom mu kažu da ne može dolaziti. To je pogrešno”, rekla je majka ovog učenika Theresa.

Oglasili su se i iz škole i ističu da su samo poštovali pravila.

“Imamo jasna pravila oblačenja koja uključuju i urednost kose. Svima je to objašnjeno kada su dolazili u školu. Njemu je objašnjeno da ne smije dolaziti u školu sa repom i da pusti kosu. Odbili su to, ali nadam se da će promijeniti mišljenje”, saopšteno je iz škole.

Zaista bizaran problem u kojem se učenik našao ni kriv, ni dužan.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...