Visoko je u šoku nakon vijesti da je 18-godišnji Amar H. izgubio bitku za život. 

Naime, on je sinoć teško stradao u nesreći kada se BMW njemačkih registarskih oznaka zabio u stub ulične rasvjete. Od siline udara motor je ispao iz vozila. 

Odmah nakon nesreće, nesretni 18-godišnjak, životno ugrožen, hitno je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i operiran. Nažalost, samo sat nakon operacije, mladi Visočanin izgubio je bitku za život.   

Kako saznaje “Avaz”, mladić se spremio za spavanje, budući da je rano jutros trebao na posao, kada je došao njegov prijatelj i pozvao ga da odu na piće i provozaju se. Nakon kraćeg nagovaranja, 18-godišnjak je, ipak, pristao da izađu. 

Na kućnim vratima njegov otac ih je upozorio da ne voze brzo, da je cesta mokra i da budu pažljivi. Samo pet minuta od njihovog odlaska porodicu je šokirao poziv kojim im je saopćeno da su doživjeli nesreću.

– Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, ponijelo ih je, okretali su se na cesti, a onda su udarili u rasvjetni stub. Nažalost, najveći udarac bio je desnom stranom, na kojoj se nalazio stradali Amar – priča nam prijatelj stradalog.

Uprkos nadljudskim naporima zeničkih ljekara, mladić je izdahnuo sinoć u 1:15 sati na Odjelu hiruškog šoka. Roditelji stradalog mladića, koji su odmah stigli u KB Zenica, skamenili su se na vijest da su izgubili sina. 

Još nije poznato kada će biti obavljena dženaza i ukop stradalog 18-godišnjaka, a uviđaj na mjestu tragedije, pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva ZDK, trajao je satima.

Operiran i vozač Emilio G.

Vozač BMW-a Emilio G. također je zadobio povrede ruke, zbog čega je sinoć operiran u zeničkoj bolnici.  

Kako saznaje “Avaz”, njemu je operiran lakat, a vidno izgubljen i potresen nesrećom, sinoć je uspio samo prokomentirati ljekarima u bolnici da ga je ponijelo i da je udario u banderu.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba