Dvojica su se sukobila oko male torbe, pri čemu je čovjek pokušao oteti od Thomasa, koji je potom pobjegao.

Policija je objavila snimku s video nadzora koji pokazuje trenutak kada je izvadio pištolj iz torbe i usmjerio ga prema zaprepaštenom čovjeku, koji je pao sa svog bicikla.

Naoružani policajci su brzo stigli na mjesto događaja i pratili Thomasa kroz Burlington Arcade. Incident se, inače, dogodio 24. juna.

Tinejdžer je bacio pištolj dok je silazio niz stepenice u trgovačkom centru – prije nego što ga je hrabri policajac oborio na zemlju.

U pištolju je pronađeno šest metaka, uključujući jedan u cijevi. Policija je također pronašla kanabis i telefon u torbi 19-godišnjaka.

Sada je Thomas osuđen na pet godina zatvora zbog posjedovanja vatrenog oružja s namjerom izazivanja straha od nasilja.

Istovremeno će izdržavati kaznu od šest mjeseci zbog posjedovanja kanabisa s namjerom distribucije.

Detektivka Sharon Owen je rekla: “Ovo je bilo šokantno i bezobzirno djelo koje se dogodilo usred subotnjeg popodneva u vrijeme kada je grad bio pun nevinih ljudi.

Zahvaljujući izvanrednom radu operatera CCTV-a, oružanih policajaca, forenzike i istražitelja, Thomas je sada iza rešetaka.

“Pored pet metaka u okviru pištolja, jedan je bio u cijevi i spreman za pucanje.

Dodala je: “Nošenje oružja na našim ulicama je potpuno neprihvatljivo i ova istraga lako bi mogla postati istraga ubistva da je povukao okidač.

#WATCH | This is the moment @firearmsWMP chased and caught a teenager after he brandished a loaded gun in broad daylight in Birmingham city centre.

Nikye Thomas dropped the handgun as he ran, before finally being taken to the ground outside New Street Station.

Full story

— West Midlands Police (@WMPolice) September 16, 2023

(Radiosarajevo)

The post MLADIĆ PRIJETIO ČOVJEKU PIŠTOLJEM NA ULICI, A ONDA BJEŽAO POLICIJI first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: Hayat.ba)