Mladić uzgojio tako lošu marihuanu da ga ni Sud nije htio osuditi


Uzgajivač marihuane u Velikoj Britaniji neće ići u zatvor jer je uzgojio tako lošu marihuanu, da ga ni Sud nije htio osuditi.

Sudija, tužitelj i advokat 20-godišnjeg Joshua Hughesa, bili su složni u stavu da je 40 biljaka bilo tako loše uzgojeno, da se od njih „ništa ne bi moglo napraviti“.

Hughes je platio 200 funti (oko 500 KM) za pribor za uzgajanje marihuane i, prema sopstvenom priznanju, svaki dan se brinuo o biljkama, i to prema uputstvu koje je pogledao na YouTubeu. Ipak, policijske fotografije s lica mjesta pokazale su da ovaj mladić nije imao pojma šta radi.

Sudija Simon Bourne-Arton je kazao: “Pa, ne mogu reći da je ovo bio komercijalni uzgoj…“

„Ovo je bilo loše, od početka do kraja. Imali ste visoka očekivanja i velike ideje, ali svako ko želi uzgajati kanabis riskira zatvorsku kaznu. Nećete je dobiti jer ste u početku sve priznali, niste ranije kažnjavani i, realno, niste bili sposobni“, kazao je sudija.

Njegov stanodavac pozvao je policiju 13. jula prošle godine, koja je u stanu koji je Hughes iznajmio pronašla 40 biljaka.

Hughes je na sudu kazao kako je htio sam uzgojiti biljke jer nije mogao trošiti novac na dilere, a pušio je 20-ak džointa dnevno, piše Mirror. Kazao je kako su mu biljke stalno umirale, a pokušao ih je spasiti s nekim hemikalijama, pa ni to nije uspjelo.

Čak je i tužiteljica Jenny Haigh kazala kako nije bilo dokaza da je uspio uzgojiti ijednu biljku.

Hughes je na kraju osuđen na 100 sati društvenog rada.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...