Mnogim ljudima, posebno onima u zapadnome svijetu nije najjasnije zašto se pojedinim muslimanskim, islamskim zemljama žene pokrivaju, a možda najbolji odgovor se krije u jednoj priči koju ovim putem dijelimo sa vama.

Pa je tako jednoga Britanca put naveo u jednu zemlju u kojem je većinsko stanovništvo bilo muslimansko i u kojoj su žene bile pokrivene.

U svome boravku u toj zemlji Britanac je upoznao mnoge ljude, vidio mnoge žene, pa nije odolio da jednog starijeg muslimana upita par stvari koje su ga zanimale, a stari musliman je vrlo rado pristao da mu odgovori na ta pitanja.

Pa je prvo njegovo pitanje bilo zašto u islamu nije dozvoljeno muškarcima da se rukuju sa ženama i da je to za njega veoma neobično. Na to mu je stari musliman i mudrac postavio pitanje da li on kao Britanac može da se rukuje sa svojom kraljicom Elizabetom, na šta mu je Britanac odgovorio da ne može i da samo određene osobe imaju tu mogućnost, a da on svakako nije među tim osobama.

Na to mu je mudrac rekao, da su njima njihove žene kraljice, a kraljice se ne rukuju sa nepoznatim muškarcima.

Nakon ovoga odgovora Britanac je upitao mudraca zašto njihove djevojke i žene pokrivaju svoja tijela i kosu, a poneka i lica. Mudrac se na smiješio i iz džepa izvadio dvije bombone od čokolade, jednu je odmotao i bacio u prašinu, a drugu je ostavio umotanu, pa je pitao Britanca da mu sada ponudi te bombone, koju bi od njih uzeo, umotanu, ili onu koja je bila u prašini.

Britanac je naravno odgovorio da bi uzeo onu što je ostala u celofanu, da bi mu mudrac kroz smiješak rekao da na takav način i oni gledaju na svoje žene.

Karleuša pokazala novu frizuru, ali svi su gledali nešto sasvim drugo (FOTO)

Pop diva Jelena Karleuša došla je na snimanje emisije “Zvezde Granda”, zajedno s prijateljem Zoranom Birtaševićem, koji ju je i dovezao.

Jelena je vitku figuru pokazala u uskoj krem haljini, koja je u prvi plan istakla njene zanosne obline.

Pjevačica je ponovo mijenjala frizuru, pa je sada na snimanje došla kao plavuša ošišana na paž.

i