U glavnoj ulici u Novom Gradu povodom Petrovdana – Dana i slave opštine, održana je modna revija “Moda i mi”, a na pisti su bili i članovi Udruženja djece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja “Iskra”.

Otvarajući manifestaciju načelnik opštine Miroslav Drljača rekao je da su povodom Petrovdana organizovani raznovrsni kulturni, sportski i zabavni događaji kako bi bili interesantni svim građanima.

Predsjednik Upravnog odbora “Iskre” Svjetlana Knežević rekla je da su djeca iz ovog udruženja prvi put bila uključena u modni događaj.

-Drago mi je zbog djece jer su imala ovu priliku, a i nama roditeljima jer je ovo jedan oblik socijalizacije naše djece – rekla je ona.

Modno – scenski performer Jelena Govedarica, koja je organizovala ovu manifestaciju, rekla je da je modna revija bila društveno-socijalna slika savremenog života.

-Imali smo prikaz maturske večeri, zatim smo ukazali i na opterećenost mobilnim telefonima, te pokazali kako treba da izgleda jedna dama – istakla je ona.

Osim toga, u dijelu “svjedoci vremena” predstavljeno je pet narodnih nošnji tipičnih za ovo područje uz objašnjenje kako su i gdje nastala.

Snježana Vujinović iz Prijedora predstavila je svoje kreacije, dio kolekcije maturskih haljina, Gordana Strajin iz Novog Sada unikatne torbe, a “Padrino” iz Novog Grada i “Sana linea” iz Kostajnice nove kolekcije.

Osim modela iz agencije Jelene Govedarice, na pisti je bilo desetak mladih sportista iz Novog Grada.

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba