HRVATSKA reprezentacija večeras će od 20:45 sati na Poljudu protiv Mađarske pokušati doći do pobjede koja bi je dovela na prag plasmana na Europsko prvenstvo iduće godine.

Dok se službeno ne objavi 11 imena koja će Zlatko Dalić poslati na Mađare, najveće se dvojbe vrte oko sastava vezne linije, u kojoj su posljednjih godina neizostavni Luka Modrić i Ivan Rakitić.

Brozović je izvjestan, tko će istrčati uz njega?

Među tri veznjaka će, izvjesno je, biti Marcelo Brozović, koji odlično igra u Interu, a svojim trčanjem i kreiranjem znatno olakšava posao preostaloj dvojici. A u konkurenciju za ta dva mjesta svakako treba staviti i sve boljeg Nikolu Vlašića, koji se sjajno slagao s Modrićem u odsustvu Rakitića, koji je propustio posljednja dva okupljanja, a u Barceloni skoro uopće ne igra.

Ni Modrić nije ni u približnoj formi onoj koju je pokazivao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, iako se u reprezentaciji to ne vidi u tolikoj mjeri.

Zato smo vas pitali u anketi da nam kažete koga biste od spomenutog trojca ostavili na klupi.

Vlašić je najlošije prošao u anketi, ali komentari govore drukčije

Iako bi mu večerašnji nastup bio debi u reprezentativnom dresu pred svojom publikom, iako je prošlog tjedna proslavio rođendan, Nikola Vlašić nije naišao na razumijevanje hrvatske publike, koja je većinski izostavljala baš njegovo ime iz početnog sastava za Mađarsku.

Čak 64% čitatelja Indexa koji su odgovorili na pitanje iz naše ankete na Facebooku iz prvih bi 11 izostavilo Vlašića. Za Rakitića na klupi odlučilo se 26% glasača, a samo 10% bi ih iz početnog sastava izbacilo kapetana Modrića.

Pa ipak, najpopularniji i najargumentiraniji komentari nisu u skladu s rezultatima ankete. Modrić je neupitan, ali dok su lajkovi u ovom slučaju na strani Rakitića, komentari tjeraju na zaključak da bi treće mjesto u vezi ipak trebalo pripasti Vlašiću. Izdvojili smo nekoliko najzanimljivijih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Dalmatin: Vlašić je u formi plus igra na Poljudu 100% će dati više od Rakitića kojem svaka čast a Modrić mi je upitan možda na poluvremenu zaboravi na koju stranu napadamo ma ga nama zabije kao što nam ga je već zabio u Osjeku. Vlašić u prvih 11!!!

Dinko Kliček: Stavio bih Rakitića na klupu, samo iz razloga što je on prevrijedan i preiskusan da bi ga to poremetilo na bilo koji način. Vlašću bi to već teže palo jer se igra u Splitu i sigurno smatra da je posljednjim klupskim i reprezentativnim nastupima to i zaslužio. Što je istina. Raketa možda nije u optimalnom stanju pa može ući u nastavku.. Čovjek je zaslužio ne jedan nego tri spomenika i to mu nitko neće oduzeti. Zato neka igra Vlašić..

Goran Čolić: Svakako Rakitić treba igrati. A Vlašić nek gleda i ući ima vremena za njega tek dolazi njegovo vrijeme za igru.

Josip Joja Rogic: Vlašić i Modrić u prvih 11, Raketa mora na klupu, ipak on igra u Barceloni, i 100% zna zašto tamo ne igra. Ono na presici što je plakao to nije opravdanje da ne dođe na prošle dvije utakmice za repku. A već nije dolazio na neke tekme prije toga. To je njegov problem što ne igra u barci! Vlašića u svakom slučaju staviti ispred njega. Igra u klubu, dobro igra i još se igra na Poljudu. O Luki ne treba trošiti riječi. A dalić je rekao da će igrati samo oni koji igraju u klubu. Pas bio tko slagao!

Si Mari: Vlašića ne bih postavio da nema nikoga jer nije timski igrač, on igra sam za sebe nikako za momčad, nikada on neće biti ni Modrić ni Raketić jer nema tehniku baratanje loptom a sebičan je i poslije pola sata nema ga nigdje isto kao i Rebića.

Tomislav Holjevac: Nijedan.Igramo doma i treba Mađare natrpati maksimalno ofenzivom od prve minute,ali,mislim da Raketa neće ući odmah u igru,kao što mislim da će Dalić opet gurnuti Rebića odmah u igru.Te njegove domoljubne fore već su toliko prozirne..

Tomislav Iljadica: Niksiju je rodjendan i igra se u njegovom Splitu. Triba li veci motiv? Luka standardan. A Ivan pošto je prosidija veci dio utakmica moze i u Splitu malo odmarat (uci ka zamjena u 60oj min😉). Moze u Walesu odigrat 90min.

Antonton Gabeli: Bez obzira tko od njih bude zapostavljen svakako treba paziti na to da se igraju dvije utakmice što znači da će na kraju igrati sva trojica..

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr