Modrić najbolji fudbaler svijeta po izboru Guardiana

N1

Kapetan hrvatske fudbalske reprezentacije, Luka Modrić, proglašen je najboljim fudbalerom u 2018. godini u izboru britanskih dnevnih novina The Guardian, čime je nakon šest godina prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

U izboru je sudjelovalo 225 osoba iz 69 zemalja, saopštio je The Guardian.

Modrić je osvojio priznanje ispred Ronalda i Messija koji su imali 246 i 285 bodova manje od njega. Glasači u izboru vodili su se uspjehom pojedinaca na kraju prošle sezone, tokom ljetošnjeg Svjetskog prvenstva, te na početku aktualne sezone.

“Luka Modrić je završio s duopolom Messi-Ronaldo postavši broj jedan The Guardiana”, saopštile su te novine.

Hrvatski veznjak ranije je osvojio nagradu Zlatnu loptu France Footballa, nagradu za najboljeg fudblaera svijeta u izboru FIFA-e, te najboljeg nogometaša Evrope u izboru UEFA-e.

U srijedu je s Real Madridom, koji je u izboru The Guardiana dao najviše igrača među najboljih 100, osvojio Svjetsko klupskom prvenstvo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prije toga je s Hrvatskom došao do srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je hrvatska reprezentacija bila poražena u finalu od Francuske. S Real Madridom je pak osvojio treći uzastopni pehar Lige prvaka.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...