Pa naravno da samo sretni i ponosni, ovo je velika večer za nas. Ostvarili smo ono što smo htjeli i što zaslužujemo. Ostali smo mirni bez obzira na njihovo vodstvo, rekao je kapetan ‘vatrenih’ Luka Modrić nakon pobjede nad Slovacima (3-1) i plasmana na šesto Europsko prvenstvo.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Slovaci su vodili nakon 45 minuta i lagana briga spustila se nad Rujevicu. Prijetili smo i bili bolji, ali lopta nikako nije htjela u gol. A onda je sve krenulo u drugom dijelu nakon ulaska Josipa Brekala. Kako je kiša počela padati, tako su padali i golovi jedan za drugim u slovačku mrežu.

KAKO SU IGRALI

Petko je klasa, Luka arhitekt, a Vlašić… Slovačka noćna mora!

– Igrali smo dosta dobro, stvorili smo nekoliko prilika, ali falio je taj završni udarac. Ostali smo mirni, dogovorili smo se da ćemo tako nastaviti i da će naš trenutak doći, a na kraju je i došao. Dosta je bilo novih igrača, ali naravno da igrači koji danas nisu bili da su važan dio i da se njihov izostanak osjeti i da nam fale. Ali treba priznati da su ih novi igrači odlično zamijenili i pokazali da su s pravom tu i da se na njih može računati – rekao je Modrić.

NISMO PRVI NOSITELJI

Kad je ždrijeb Eura, gdje ćemo igrati, tko su mogući protivnici

Hrvatska je tako izborila plasman na šesto Europsko prvenstvo, a nadamo se da ćemo uživati kao na ljeto 2018- Nikada nismo na Euru otišli dalje od četvrtfinala, a Luka, kao i mi, se nada da ćemo na Euru otići što dalje.

Foto: Reuters/PIXSELL

– Imamo jako dobru ekipu. To smo pokazali kroz ove kvalifikacije, mogli smo se i prije plasirati, ali volimo si zakomplicirati i to sve rješavati na kraju. Ova Hrvatska, ako svi budemo zdravi, može igrati zapaženu ulogu na Europskom prvenstvu – zaključio je Luka u razgovoru za Novu TV. 

PRATITE UŽIVO

Dalić: Posvetio bih plasman na Euro ‘20. Vukovaru i Škabrnji

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr