2008. GODINE liječnik Josip Paladino i tadašnji izbornik reprezentacije Slaven Bilić osnovali su zakladu Vatreno Srce, koja desetljeće nakon i dalje ujedinjuje Hrvatsku.

Članovi udruge su nogometni reprezentativci, a u Upravnom odboru zaklade glavni su operativci Luka Modrić, Zlatko Dalić te liječnici Zoran Bahtijarević i Josip Paladino.

Na donatorskoj večeri u Westinu Zaklada je večeras okupila brojna poznata lica, a igrači su odgovarali na pozive gledatelja u call centru. Preko 80 tisuća poziva i više od pola milijuna kuna prikupljenih prije kraja programa potvrdili su veliki uspjeh akcije koju igrači zovu važnijom bitkom od bilo koje nogometne utakmice, a Luka Modrić najbitnijom kapetanskom ulogom. Cijela Hrvatska zvala je i skupljala novac za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te akciju Korak u život, koja pomaže djeci bez adekvatne roditeljske skrbi u nastavku fakultetskog obrazovanja. 

“U protekle dvije godine na klupi hrvatske reprezentacije uvjerio sam se da naši reprezentativci imaju nevjerojatno veliko srce. Pokazali su to puno puta na terenu i zato su veliki nogometaši, ali pokazuju to i izvan terena i zato su veliki ljudi Pozivam sve navijače da i dalje zovu, telefon 060 9002 je otvoren do 1. studenog, neka pokažu da su uvijek uz reprezentaciju, kako na stadionima tako i u ovakvim akcijama”, istaknuo je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Mala, ali velika Hrvatska 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Luka Modrić posebno se veseli akciji jer su u njezinom središtu djeca,

“Ovo je najvažnija uloga svakog kapetana hrvatske reprezentacije, ponosni smo, posebno jer svi imamo djecu i znamo kakav je osjećaj, tu smo najosjetljiviji i svi smo isti, sve ćemo napraviti da pomognemo. Hvala svima, vidim koliko je poziva večeras, a bit će ih još i više. Hrvatska je mala, a velika. Ovakve akcije organizirali smo u svakom velikom klubu u kojem sam igrao, ali uvijek mi je najdraže kad to organiziramo u Hrvatskoj. Nogometaši će uvijek pomoći, naše borbe na terenu, pa i ona u Rusiji, ništa su u odnosu na borbe koje ovi mališani prolaze svaki dan”, emotivan je bio kapetan Hrvatske koji će u subotu na Rujevici vodi reprezentaciju u ključnoj utakmici borbe za Euro.

Predsjednik Zaklade Josip Paladino kazao je kako će prikupljen novac biti utrošiti za nabavu kirurških instrumenata za Kliniku za dječje bolesti Zagreb te pet petogodišnjih stipendija za akciju Korak u život. 

* Hrvatski reprezentativci pozivaju sve građane da podrže akciju pozivom na poseban broj telefona 060 9002 koji će biti aktivan od 1. studenog do 1. prosinca. Cijena poziva je 6,25 kuna. Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade Vatreno srce – HR6323600001102058431. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr