MOGUĆA ZLOUPOTREBA // Organizacija u Bihaću dijeli 1000 do 2000 KM? Kantonalna inspsekcija upozorava građane da ne daju lične podatke! (FOTO)

USN.ba

Nezvanično, svi oni građani koji su htjeli do novca, u konačnici ga nisu dobili, ali su dajući svoje lične podatke i otisak prsta, dobili vačuere.

Podaci sa interneta, koje smo prikupili, i ono s čim su se već susrele zemlje u regionu, govore da ih izdaje osoba koja za sebe tvrdi da je kralj kraljeva UN SWISSINDO, zvani M1 i da je potomak drevne indonezijske kraljevske porodice i jedini nasljednik nezamislivog blaga koje će mu omogućiti da bilo kojoj ženi i djetetu na Zemlji u nekom trenutku u budućnosti da 6 miliona dolara.

Međutim, dok ne bude spreman podijeliti svoje veliko bogatstvo sa svijetom, M1 pomaže članovima njegove organizacije da riješe svoje dugove kod banaka ili validnih fiskalnih uprava tako što će im dati službene vaučere u kojima se navodi da će Swissindo pokriti njihove dugove.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova USK potvrđeno je da organizacija postoji i da je utvrđen identitet osoba koje rade u ovoj organizaciji, i da za sada nema osnova za poduzimanje represivnih mjera jer nije utvrđeno kri*ično djelo. Međutim, u MUP-u ističu da policija radi provjere i da je o svemu upoznata Kantonalna in*pekcija i Tu*ilaštvo Unsko-sanskog kantona.

Kantonalna in*pekcija koja je izlazila na lice mjesta i utvrdila da pomenuta organizacija nije registrovana, te su im zabranili rad. “Skrećemo pažnju građanima Kantona da vode računa o vlastitim podacima, kome ih daju na raspolaganje, kako isti ne bi bili zl0upotrijebljeni.”, kažu iz in*pekcije.

Građane je upozorila i zastupnica u Skupštini USK Fatka Kulenović:

I gradonačelnik Šuhret Fazlić je kazao da Grad Bihać nema nikakve veze sa pomenutom organizacijom, te da građani na vlastitu odgovornost daju lične podatke.

Izvor: USN.ba67

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...