Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staša Košarac razgovarao je danas s direktorom Vanjskotrgovinske komore (VTK) BiH Vjekoslavom Vukovićem i njegovim zamjenicima Nemanjom Vasićem i Ahmetom Egrlićem.

Ministar Košarac istakao je da je osnovno opredjeljenje tog ministarstva zaštita domaće proizvodnje, uz poštovanje međunarodnih sporazuma, te predstavljanje potencijala BiH, razvoj privatnog poduzetništva i strana ulaganja. 

– Ministarstvo, uvažavajući ustavne nadležnosti, bit će servis privredne i poslovne zajednice u ovoj zemlji. Posebna pažnja bit će posvećena pitanjima saradnje Ministarstva, VTKBiH i Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) u BiH – kazao je. 

Tema razgovora bila je i organizacija domaćih i međunarodnih sajmova, a sagovornici su konstatirali da je potrebno staviti akcent na njihove efekte. Ministar Košarac ocijenio je da je potrebno uložiti dodatne napore u afirmaciji postignutih rezultata VTKBiH. 

– Na sastanku je razgovarano, između ostalog, o mogućnosti formiranja predstavništva VTKBiH u Briselu i koracima koje bi u tom slučaju trebalo poduzeti – saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Mogućnost formiranja predstavništva Vanjskotrgovinske komore BiH u Briselu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.