“Moj djed je porijekom iz bivše Jugoslavie, a u Australiu se doselio prije skoro 50 godina. Pričao mi je da je tamo dok je bio mlad imao veliku ljubav, djevojku za koju je bio spreman i umrijeti. trebao se oženiti sa njom ali da su ga njegovi roditelji na žalost razdvojili od nje, jer su se oldučili doseliti u Australiu.

Nikada je nije zaboravio ni nakon toliko godina i često mi je pričao o NJIHOVOJ KLUPI, mjestu u parku gdje su provodili sretne dane.

Ja imam 22 godine i nikada nisam bila u djedovom rodnom gradu, gradu gdje je ostala njegova ljubav i pola njegove duše. Prije 2 mjeseca sam odlučila da ga iznenadim, kupila sam dvije avionske karte i povela mog djeda ka njegovj zemlji, ka njegovoj ljubavi života. Bio je toliko sretan da je gotovo cijelim putem, koji baš dugo traje plakao. Kada smo došli, taksista nas je poveo ka tom parku.

Kada smo stigi vratila su mu se sjećanja i krenuo je ka njihovom mjestu… Iako otežano hoda i sa štapom išao je toliko brzo da ga nisam mogla stići, a kada je došao do NJIHOVE KLUPE, od uzbuđenja je pao na koljena i počeo da plače kao malo dijete.

VJERUJTE DA JE LJUBIO KLUPU… Prije nego smo se vratili u Australio bili smo u Zagrebu 15 dana, čak smo uspjeli naći gdje je živjela njegova Ane koja je na žalost prije 3 godine preminula od raka.

Da sam barem prije 4 godine ispunilla životnu želju mome djedu, mada tada sam bila maloljetna, ali možda je bio način..”

 

Više saznajte na izvornom linku: – “Moj djed je porijeklom iz bivše Jugoslavije..” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.