Adnan Jakupović svojim fanovima je priredio pravo iznenađenje i obradovao ih pravim ljetnim hitom pod nazivom „Hoću sunce“. U njegovom životu ima dosta novosti, a jedna od njih je da se uskoro ženi. On je našao sreću pored Darjane Stančević, a pjevač nam otkriva i detalje svadbe koja će biti na njen rođendan, 18.oktobra. Govorio nam je i o detaljima svadbenog veselja i kako će sve izgledati, ali i o planovima i sukobima sa kolegama.

Kome je posvećena pjesma „Hoću sunce“?

-Posvećena je prije svega mojoj publici i svim ljudima koje me podržavaju tokom svih ovih godina. Onda je posvećena svima koji se mogu naći i prepoznati u ovoj priči koju smo zaokružili.

Koliko je ova pjesma drugačija od onoga što si radio prije?

-Mislim da nije ništa novo i strašna neka promjena. To je jedna, onako, mangupska priča. Da se izrazim žargonski. Ako mogu da opišem, to je u nekom urbanom pop folk fazonu. Sunce, ljeto, voda i eto to je ta priča. Uhvatili smo neke predivne kadrove, a to se vidi u spot.

Kako izgleda saradnja sa Dinom Muharemovićem?

-Sa Dinom sarađujem od početka karijere. Znamo se godinama. Iskreno, mislim da je suvišno i pričati o tome. Dinče moj je jedan jedini. Sjajan je autor i čovjek.

Spot je sniman u dolini Nerteve i na moru, a ti si čovjek koji voli vodu, ribolov. Jesi li zadovoljan spotom?

-Jesam zadovoljan jer sam sam tražio lokaciju i da bude onako kako sam zamislio. Ispalo je baš sve dobro, tako da smo napravili lijep spot koji dočarava ljeto.

Ko ti je od kolega dao najbolji savjet?

-Jedan i jedini, iskreni Armin Šaković. Ali, ja ću taj savjet pamtiti dok sam živ i zadržati ga za sebe. Hvala mu.

Pisalo se da uskoro ženiš svoju djevojku Darjanu Stančević.

-Tačno je da se ženim i pravim svadbu za familiju i uži krug prijatelja. Nećemo ništa veliko i glamurozno. Nema potrebe, nego čisto za svoju dušu i dušu meni dragih ljudi. To će biti jedan fini dernek.

Rijetko kad dijeliš vijesti iz privatnog života. Da li ste krili vezu i kako ste se upoznali?

-Nismo nikad ni krili vezu. Nije bilo potrebe. Darjana i ja upoznali smo se preko zajedničkog prijatelja. Mislim da je sasvim dovoljno da se zna.

Koliko je dobro za karijeru to što privatni život čuvaš daleko od medija?

-Mislim da privatni život i posao ne treba miješati, a danas je najbolje za karijeru, meni se čini, napraviti dobru budalu od sebe. Onda prolaziš svugdje.

Kakvi su planovi za naredni period?

-Nemam nekih posebnih planova. Prije svega raditi, snimati nove pjesme, uživati i paziti na zdravlje.

Danas je sve više sukoba među pjevačima. Jesi li ti u lošim odnosima sa nekim od kolega?

-Sa svima sam u dobrim odnosima. Da budem iskren, nikada nisam imao neki sukob, a ko je sa mnom to je njegov problem!

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba