Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) oglasio se na Twitteru povodom katastrofalnog potresa koji je večeras pogodio istok te zemlje.

Prema posljednjim informacijama u potresu je poginulo 14 osoba, a stotine je povrijeđeno.

Erdoan je na Twitteru naveo da se moli Bogu za duše poginulih.

– Sve naše institucije usko sarađuju kako bi se poduzele sve mjere i kako bi pomogli pogođenim građanima u potresu. U taj dio zemlje smo poslali ministre okoliša, unutrašnjih poslova i zdravlja i svi su na raspolaganju. Želim milost od Boga prema našoj braći koja su izgubila život u potresu i želim ozdravljenje onima koji su povrijeđeni – napisao je Erdoan.

Državna agencija za prirodne katastrofe je dodala da je osam osoba poginulo u Elazig provinciji, dok je ostalih šest u Malatji. Epicentar zemljotresa zabilježen je na dubini od oko sedam kilometara. Zemljotres se osjetio i u okolnim gradovima Adana, Hataj i Osmanije.

Epicentar zemljotresa zabilježen je na dubini od oko sedam kilometara, a osjetio se i u okolnim gradovima Adana, Hataj i Osmanije.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Molim Boga za milost za poginule u zemljotresu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.