Filmska diva Monika Beluči (Monica Bellucci) krajem septembra je proslavila 55 rođendan. Iako polako korača ka sedmoj deceniji, njeno ime je sinonim za elegantni seksepil. A posljednjih sedmica pažnju na sebe je skrenula prvenstveno zbog promjene izgleda.

Beluči je svoju dugu i lepršavu kosu zamijenila bob frizurom, koju je prvi put predstavila nedavno, ali se njeni fanovi još nisu navikli na ovu promjenu.

Ipak, smatraju da je drastično kraća kosa podmladila glumicu.

Daleko od toga da Beluči živi od stare slave i nešto mlađih dana. Naprotiv, za nju vrijedi ona poslovica “Žena je kao vino, što starija to bolja”.

Moda i modna osvještenost joj je jača strana. Gdje god da se pojavi, Monika je suptilna, odmjerena i elegantna, a sve oči budu uprte u nju. Italijanska diva pristustovala je ceremoniji zatvaranja i dodjela nagrada na filmskom festivalu “Lumiere” u francuskom gradu Lionu.

Crvenim tepihom prošetala je u haljini do poda boje vina s potpisom modne kuće “Dior”. Krasili su je lepršavi rukavi, koji ležerno padaju te suptilni, ali i seksepilni izrez na grudima gdje se nazirao crni grudnjak.

Inače, Beluči je češće isticala grudi, nego noge, zbog čega se uvijek držala onog pravila da ako odjevna kombinacija otkriva dekolte, onda su noge pokrivene minimalno do koljena.

I to se uvijek pokazivala kao dobitna kombinacija za italijansku divu. Uzdahe i danas mami kod muškog pola, dok žene žele da imaju figuru kao ona. To možda i nije teško postići, ali profinjenost jeste. Sa tim se rodi.

Jedna je od onih svjetskih ljepotica koja se oblači u skladu sa svojim godinama i fenomenalno izgleda. Upravo zbog toga je njen stil odjevanja, ali i ponašanja, prava definicija otmjenosti i prefinjenosti po kojima je poznata već decenijama.

– Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osjećam se dobro i ugodno u svom tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe… Sretna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu – izjavila je Beluči svojevremeno.

Monika je karijeru počela kao model s nepunih 16 godina. Iako je imala ambiciju biti pravnica, zbog čega je i upisala studij prava, odlučila je potpuno se posvetiti karijeri modela te kasnije glumice. Bila je u braku s francuskim glumcem Vinsentom Kaselom (Vincent Casselo), s kojim ima dvije kćeri, Devu i Leoni (Leonie). Nakon razvoda bivši supružnici ostali su u dobrim odnosima.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba