Riječanka Gabriele Rgić je sa društvom u petak bila na barci koja je bila udaljena 50 metara od obale od lučive u Voloskom.

“Bila je to filmska scena, nešto što se uvijek događa drugima. Nikad nisam očekivala bliski susret s ovako velikom ‘beštijom’ i taj osjećaj, nešto između straha, nevjerice i uzbuđenja, bio je nevjerovatan”.

“Sigurno nije bila ni tuna ni sabljarka, a što god da je bilo, bilo je zadivljujuće. Lokalni ribari, koji su ga isto vidjeli s obale jer se u jednom trenutku približio vrlo blizu zaštitne mreže, rekli su da je definitivno riječ o morskom psu ili kitopsini. Žena koja je netom prije skočila u more brzo je isplivala, što bih učinila i ja, iako, moram priznati, neman nije djelovala nimalo agresivno ni napasno. Pa ipak, strah je vrag – kaže ova Riječanka, koja je s broda snimila veliku životinju.

Splitski znanstvenik Alen Soldo misli da je riječ o bezopasnom psu zvanom lisica, kojeg inače ima u Jadranu. Lisica je strogo zaštićena vrsta, i to pred izumiranjem koja se ne smije uznemiravati. Draško Holcer iz instituta Plavi svijet ne želi nagađati o kojoj vrsti je riječ, no slaže se da nikako nije opasan.

 

//novi.ba