Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a HNK, večeras je u tunelu Salakovac bačena nepoznata eksplozivna naprava.

Iz Operativnog centra su potvrdili da je slučaj prijavljen oko 21 sat, ali u ovom trenutku MUP HNK nije u mogućnosti dati informacije o kakvoj napravi se radi niti o drugim detaljima.

Večernji list javlja da je tunel zatvoren, a šire područje blokirano.

Tužitelji su na licu mjesta. Naprava koja je bačena iz automobila je navodno esplodirala, ali niko nije ozlijeđen. Naprava je bačena na zid tunela i to najvjerovatnije iz automobila u pokretu.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.