Karmelin Fistanić (38), koji je ubijen u subotu u 14 sati u Omišu, izrešetan je sa šest hitaca.  

Obdukcijom je utvrđeno da su sve rane bile s lijeve strane glave i vrata.

Ubica mu je na motociklu došao toliko blizu da je ispalio metke kalibra 7,65 milimetara bez da je razmrskao staklo poluotvorenog prozora Pola u kojem je Karmelino sjedio s djevojkom V. J. (39). Prišao je Karmelinu, koji je sjedio na mjestu vozača, sa stražnje lijeve strane te su u tom smjeru i strijelni kanali od zrna u tkivu ubijenog.

Zbog brzine ispaljenja metaka vjerojatno se radi o poluautomatskom ili automatskom pištolju te postoji mogućnost da je korištena Crvena Zastava M84, popularni Škorpion. Odmah su nađene četiri čahure, a ostale su tražili u blizini vozila te ispod ceste u grmlju detektorom metala.

Kao motiv ubistva počeo se spominjati novac koji je Karmelino Fistanić uzimao od kamatara dulje vremena. Navodno se početno nije radilo o visokim iznosima, ali se oduljilo vrijeme u kojem nije vraćena glavnica te stalno gomilanje kamata koje su rapidno povećavale dug.

Na dan ubistva je u službene prostorije prije večeri priveden Omišanin N. P. (28), odranije poznat policiji po oružanoj pljački. Dodatni element policijskog zanimanja za njega je bio što je vlasnik dva motocikla.

Jedan je prodao prije pola godine te je vozilo nađeno i pregledano na području Šestanovca, a drugi koji je ostavio sebi je policija pogledala u Omišu. Kako nisu našli poveznice sa smaknućem na javnom mjestu, koliko brzo je Omišanin priveden, toliko brzo je i pušten. Ishitrenoj reakciji policije i hapšenju ne treba se čuditi, jer se radi o teškom krivičnom djelu izvršenom usred dana.

Nervozu im stvara činjenica da ustvari ni ne znaju traže li motocikl ili skuter pošto jedina svjedokinja zločina nije u stanju opisati detalje vozila i ubice zbog šoka koji je proživjela i brzine kojom joj je pred očima smaknut čovjek. Ostali svjedoci govore o većem motoru crno crvene boje te o crnoj kacigi s crvenim aplikacijama na vozaču, ali izjave nisu usuglašene.

Inspektori nisu utvrdili dovoljno čvrst motiv za ovakvo ubistvo. Postoji navodno dugovanje bivšeg partnera, a tu su i priče o ljubomori koja je mogla dovesti do zločina iz strasti. Prema dosadašnjim informacijama, ni jedno ni drugo nije dovoljno čvrst temelj za naručenu egzekuciju.

Zbog brzine i efikasnosti smaknuća, nagađa se da se radilo o poslu profesionalca
.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba