Portugalski trener Jose Mourinho (55) odbio je već tri kluba nakon što je prije mjesec dana otpušten u Manchester Unitedu.

“Želim otići u klub u kojem bih imao identične uvjete kao Jurgen Klopp i Josep Guardiola. Već sam odbio tri kluba jer se nisu poistovjećivala s mojim vizijama”, otkrio je Mourinho za beIN Sport, televizijsku kuću u kojoj je zaposlen kao komentator.

Portugalac je prozvao i svoj bivši klub istaknuvši kako nije imao podršku kakvu danas u Manchester Cityju i Liverpoolu imaju Guardiola i Klopp.

“Guardiola u prvoj sezoni nije bio prvak. U drugoj sezoni donosio je sjajne odluke koje je klupska uprava podržavala. Istog ljeta prodao je četiri beka i kupio četiri stopera. Koliko je bilo igrača u Liverpoolu prije nego je došao Klopp? Ako ste menadžer i u stanju odabrati igrače koji će slijediti vašu ideju, to je jedna stvar. Druga je stvar ako to niste u stanju. Prošlo je vrijeme kada je menadžer bio svemoćan. U pregovorima s potencijalnim zainteresovanim klubovima insistirat ću na strukturi. Za uspjeh je potrebna struktura. Budžet je važan, ali ne kao struktura”, poručio je Mourinho.

Portugalac je odbacio i tezu da je s bivšim klubovima gajio defenzivni stil igre te podsjetio kako nogometni treneri moraju biti vrsni psiholozi.