Mauricio Pochettino prije pola godine je Tottenham odveo do finala Lige prvaka pa dobio ‘pedalu’, a klub je doveo trenera koji sam ima više trofeja nego Tottenham u cijeloj svojoj 137-godišnjoj povijesti.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Jose Mourinho je nakon Porta, Chelseaja, Intera, Reala i Man Uniteda preuzeo i treći engleski klub u svojoj čudesnoj karijeri. Mou je osvojio 20 velikih trenerskih trofeja, Tottenham ih ima 17, a zadnji su uzeli prije 28,5 godina (FA Cup 1991.).

Pochettino je Tottenham vratio u vrh engleskog i europskog nogometa i to – sa malim ili nepostojećim fondom za prijelazne rokove jer je klub gradio i sagradio svoj novi velebni stadion.

Ove se sezone igra Pochettinove momčadi raspala, Tottenham je doveo trenera pobjednika, a sada se čeka prva veća reakcija navijača kojima veliki Portugalac dosad, najblaže rečeno, nije bio baš simpatičan, kao trener rivala sa Stamford Bridgea i Old Trafforda.

REALOVCI BIJESNI

Bale provocirao u fešti: ‘Wales. Golf. Madrid. Tim redoslijedom’

Tottenhamove legende Harry Redknapp i Michael Dawson upravo su se te priče dotakli za silno slušani TalkSport pa Mourinho u eter dali savjet za ‘instant-kupnju’ navijačke naklonosti:

– Gareth Bale je nezadovoljan u Realu, Real se još od ljeta želi rastati s Baleom i potez možda ne bi bio jeftin, ali sigurno bi bio vrhunski: neka Mourinho odmah ove zime vrati Balea iz Madrida i navijači će ga obožavati bez obzira na ljubav koju će uvijek imati za Pochettina – rekli su Dawson i Redknapp.

Bale je 2013. prešao iz Tottenhama u Real za 101 milijun eura. Ugovor s madridskim divom veže ga još dvije i pol godine, ali rastanak je izgledan i još se od prošlog ljeta naveliko govori o izglednom i vrlo skorom rastanku velškog majstora i ‘kraljevskog’ kluba.

Bale u Real došao dva mjeseca nakon što je Mourinho okončao svoju trogodišnju eru na Realovoj klupi, a Portugalac je Velšanina želio, ali nije uspio dovesti i u 2,5 godine stolovanja u Man Unitedu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Danijel Vukušić / 24sata.hr