Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Vaduzu selekciju Lihtenštajna sa 3:0, u posljednjem, 10. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Naš državni tim ostvario je četvrtu pobjedu kojom je okončao još jedne neuspješne kvalifikacije.

Pres-konferencija nakon utakmice nije održana, a selektor Robert Prosinečki dao je izjavu novinaru “Avaza”, koji je jedini i pratio ovu utakmicu naše reprezentacije.

– Zadovoljan sam kako su momci odigrali, jer ipak prvi put igraju zajedno. Možda je naša pobjeda mogla biti i uvjerljivija – rekao je Prosinečki. 

Na pitanje kakvi su dalji planovi, odgovorio je da ostaje u Švicarskoj, gdje će sačekati žrijeb baraža Lige nacija koji je petak.

– Na žrijebu očekujem i predsjednika NSBiH (Elvedina Begića, op. a.), i čelike Saveza,  tako da ćemo tek tada nešto više razgovarati o planovima za naredni period – poručio je selektor našeg državnog tima. 

Nakon utakmice pokušali smo razgovarati s kapitenom Edinom Džekom, međutim, on je samo rekao da će biti vremena za razgovore i da razgovaramo s igračima koji su igrali od prve minute. 

Najbolji igrač utakmice u Vaduzu bio je Armin Hodžić. 

– Današnja pobjeda je veoma bitna kako bi u što boljem raspoloženju dočekali baraž. Mogli smo slaviti i uvjerljivije. U ovim kvalifikacijama nam se nisu poklopile neke stvari, ali sam optimista u baražu – rekao je Hodžić.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba