Može li par u Njemačkoj da preživi sa platom od 1.200 eura?

bh-index.com
Na prostorima Balkana bi se sa platom od 1.200 evra pjevalo, ali da li jedan bračni par u Njemačkoj može da preživi sa ovom sumom?

Na prostorima Balkana bi se sa platom od 1.200 evra pjevalo, ali da li jedan bračni par u Njemačkoj može da preživi sa ovom sumom?

Država nema rješenje za “stan na dan”: Dok nadležni smišljaju šta da rade, vlasnici zgrću pare, prenosi Telegraf.rs.

To pitanje postavio je Fejsbuk korisnik Stevan na grupi “Idemo u Njemačku”, a odgovori koje je dobio otkrili su mnogo o životu Balkanaca u “državi snova”.

– Plata 1190 eura u Njemačkoj! Da li sa ovim parama može da se preživi? Na stan bi dali 600 eura, hrana 200 eura, dva mobilna telefona i internet 70, ostaje nam oko 300 eura mjesečno za garderobu, provod ili kako odlučimo – pitao je Stevan o izvodljivosti ove računice i dodao da supruga i on nemaju kredite i voze bicikle.

Mačevi su se ukrstili oko sume za hranu.

– Ne možete 200 eura mjesečno dati za hranu, to je bar po osobi. Ta računica je validna samo ako jedete parizer – odgovorio mu je Jasmin, na šta je drugi korisnik dodao da “u Beogradu na hranu troši više, a kupuje samo po hipermarketima da uštedi”.

Računice su krenule da se redaju.

Model “dvije Njemačke”: Kako bi izgledao na primjeru Beograda i Prištine?

– Tri nas je člana, a hranimo se kvalitetno za samo 250-300 eura mjesečno. U Njemačkoj vas jeftinije košta kvalitetna hrana, nego da svaki dan kupujete salame i konzerve, koje su po minimalno euro ili dva. A znate kakva su pakovanja salame u Nemačkoj – 10 šnitova rezano na milimetar – napisao je Dalibor.

 

STATUS DANA: Kuka tehnologija upropasti djecu, a bebi čim je iz bolnice iznijela tutnu telefon pod facu

Živjeti u 21. stoljeću mnogima je teško. Živi se brže nego ranije, zaboravljaju se neke životne vrijednosti, sve manje imamo vremena za sebe i ljude koje volimo.

Bez ljubavi, generacije koje dolaze, sebe pronalaze na netu, sve je na dohvat ruke, pa tako novonastalim mamama nije neka poznanica ni odgajanje djece.

Što se svijet kod nas šali, ako nisi na net postavila, kao da se nisi ni porodila. Upravo na tu temu na svojoj FB stranici Muhabet sa Razom, pisala je Razija Čolaković.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...