Sjetih se istinite priče jedne žene koja je imala odraslog pitona, zmiju koju je mnogo voljela. Ta njena zmija od 4 metara je odjednom jednostavno prestala jesti.

Nakon nekoliko nedjelja pokušavanja njene zabrinute gazdarice da je nahrani, nudeći joj sve živo što jedna zmija može poželjeti da zadavi i pojede. Očajna žena odnijela je veterinaru.

Saslušavši cijelu priču i muku gazdarice, veterinar ju je upitao:

“Da li vaša zmija spava s vama nocu, obmotava se oko vas ili dogmiže jako blizu te se raširi cijelom svojom dužinom?”

Žena je iznenađeno sa mnogo nade odgovorila: “Da! Da ! Ona to radi svakodnevno i to me čini tako tužnom, jer vidim da nešto traži od mene,
a ja joj ne mogu pomoci da se osjeća bolje.”

Veterinar je zabrinutim tonom u dahu odgovorio:

-“Gospođo, vas piton nije bolestan, on se priprema da vas pojede. On je, svaki put, gmižuci i “grleći” vas, obmotavajući se oko vašeg tijela, premjeravao velicinu kako bi odmjerio koliko ste velik obrok i koliki on mora biti prije napada. I da, ne jede, kako bi imao dovoljno mjesta da vas lakše svari pošto vas udavi i proguta.

Pouka i poruka priče je: Moraš prepoznati zmije oko sebe i njihovu istinsku namjeru. Samo zato sto je neko u vašoj blizini, “grli” vas često i ljubi, ne znači i da su njegove namjere dobre.

Više saznajte na izvornom linku: – MUDRA PRIČA O ŽENI I PITONU: Prepoznajte zmije oko sebe / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.