FK Željezničar je slavio pobjedu protiv ekipe FK Kolubara sa 2:1 u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema na Zlatiboru. Nakon utakmice izjavu i svoje viđenje susreta dao je Edis Mulalić. 

“Intenzitet je bio veliki, jedna ozbiljna utakmica protiv ozbiljnog protivnika. Mi imamo još vremena do prvenstva, njima je ovo bila generalna proba. Mislim da smo ozbiljno odigrali 60 minuta, te je ovo bila dobra provjera. Imamo još dvije utakmice ovdje i ide ovo dobro”, rekao je Mulalić i osvrnuo se na iduće utakmice:

“Prva je utakmica sa Rudarom iz Pljevlja, a onda iza sa Mornarom, a to su naši balkanski rivali. To je dobro za naše igrače, da se vidi na kakvom su oni nivou i da vide kako to tamo funkcioniše i kako se radi. Imamo još dosta posla, ali evo ide to jednim mirnim putem ka boljem.”

Za kraj osvrnuo se i na današnju predstavnu novajlija u dresu Plavih, Santosa, Dženana Haračića i Stjepana Vege.

“Sigurno da će trebati malo vremena, a polako hvataju stvari. Danas je Santos igrao ozbiljno, a ovo je bila prva utakmica za Haračića, jer je prije bio bolestan. Mislim da idu dobrim putem i u dobrom pravcu. Najvažnije mi je da su dobri momci i dobri karakteri, a to nam na kraju i treba”, završio je Mulalić.

(Izvor: Oslobodjenje.ba)