Stranka demokratske akcije i njen kandidat za gradonačelnika Bihaća, Samir Muminović, nastavili su aktivnosti u okviru predizborne kampanje, posjetivši mjesnu zajednicu Turija – Vrsta.

“Jučer je “zelena rijeka” protekla kroz Vrstu i Turiju. Uvijek smo dobro dočekani u ovoj mjesnoj zajedncii, pa je tako bilo i jučer”, kazali su iz SDA.

Samir Muminović i SDA su i jučer, kako su kazali, vodili jedan ugodan dijalog, tokom kojeg su mještani upoznali budućeg gradonačelnika o problemima u ovoj mjesnoj zajednici.

“U ugodnom razgovoru mještani su me upoznali sa stanjem ovdje u Turiji i na Vrsti i svim ostalim zaseocima iz ove mjesne zajednice. Problema je puno, a sve one iz nadležnosti lokalne uprave ćemo zajednički rješavati. U zaseok Rekiće gotovo pa je nemoguće doći lokalnim putem i to treba pod hitno sanirati”, kazao je Muminović.

Ističe i da postoji još problema.

“Naseljena mjesta i mahale nisu osvjetljena jer nema rasvjete, u zaseoku Majdan niskonaponska elektro mreža je na dotrajalim polutruhlim drvenim banderama. To su zaista stvari koje ne bi trebale biti problem”, navodi.

“Ubijeđen sam da će ova mjesna zajednica prepoznati moju spremnost na saradnju i dijalog s njima i da će mi dati ogromnu podršku, kako meni tako i kandidatima za gradsko vijeće sa liste SDA”, zaključio je nakon posjete Samir Muminović.

Autor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.