Samir Muminović, kandidat Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Bihaća na Lokalnim izborima 2020. nastavio je danas sa predizbornom kampanjom posjetivši Nacionalni park Una.

Tom prilikom je na Štrbačkom buku razgovarao sa direktorom NP Una, Amarildom Mulićem, ali i sa sugrađanima koji žive na ovome području i iz prve ruke čuli šta očekuju u budućnosti, kada je u pitanju razvoj Nacionalnog parka.

Pored toga, Mulić je Muminovića upoznao s radovima na izgradnji i asfaltiranju puta do Štrbačkog buka. Ovaj projekt, koji finansira Vlada Federacije BiH, značajno će doprinijeti razvoju NP-a, mišljenja su.

“NP Una jeste nadležnost Federacije, ali je to naš interes, naša baza za razvoj turizma i zato će
grad Bihać ulagati u razvoj Nacionalnog parka”, rekao je Muminović ovom prilikom.

Sredstva izdvojena iz Gradskog budžeta u posljednjih osam godina, prema direktorovim riječima, bila su mizerna.

“To će se promijeniti. Moramo ulagati u ovaj park, to će nam se višestruko vratiti u budućnosti”, naglasio je
Muminović. On je dodao da će direkcija NP Una dobiti i reprezentativne prostorije u centru
Bihaća.

Autor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.