Dana 14. i 15.2018. godine, na području Unsko-sanskog kantona, stučna institucija Institut za privredni inžinjering iz Zenice, ovlaštene stanice za tehnički pregled na području USK-a  u suradnji sa Upravom policije MUP USK-a, provodit će preventivnu akciju provjere tehničke ispravnosti vozila, stoji na oficijelnoj web stranici MUP-a.

Cilj ove preventivne provjere jeste da vozači i pravni subjekti u javnom prevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila.

Pregledi za sva ispravna vozila koja se upute na vanredni tehnički pregled su besplatna, dok vozila kod kojih se uoče tehničene neispravnosti, vozači odnosno vlasnik vozila će se sankcionisati u skladu sa Zakonom.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.