MUP USK: Sve ćemo uraditi u skladu sa zakonom

A.Zunic/Biscani.net

Na sinoćnjim protestima u Bihaću građani su, između ostalog, zatražili od MUP-a USK-a da u naredna dva dana zaustavi dokazak novih migranata u naš Kanton.

Kako prenosi portal usn.ba, portparol MUP-a kazala je kako će se MUP naknadno oglasiti saopćenjem za javnost, dok situacija bude stabilizirana. Također, navela je da će oni raditi u skladu za zakonom.

Podsjećamo da je od početka godine, u Unsko-sanskom kantonu evidentirano oko 10.500 migranata. U Ministarstvu unutrašnjih poslova USK-a kažu da je većina migranata bez dokumenata.

“S druge strane, naravno da ćemo štititi i migrantsku populaciju i sve ćemo učiniti da ne dođe do bilo kakve eskalacije stanja na području grada Bihaća”, kazala je Galić, prenosi portal usn.ba.

Sve u svemu, činjenica je da je s povećanim brojem migranata, došlo i do povećanja broja krivičnih djela, čiji smo svakodnevni svjedici. Naime, evidentirana su 53 krivična djela od strane “novih stanovnika”. Krivična djela su se protezala od manjih i težih krađa, provala, narušavanja javnog reda i mira, do napada na službena lica i pokušaje ubistva.

Iz MUP-a još ističu da se osobe koje su istjerane iz BiH čak vraćene u naš Kanton. Dokad, ostaje da vidimo.49

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...