MUP USK-a znao za dolazak Dodika i visoke državne delegacije RS-a


Zavičajno udruženje „Una“ Banja Luka jučer je organiziralo tradicionalno obilježavanje Srba, Jevreja i Roma Bihaća i bihaćkog kraja u II svjetskom ratu na Garavicama kod Bihaća. Zvaničnici Republike Srpske i predstavnici organizacija i udruženja posjetili su Garavice tom prilikom.

Vijence na licu mjesta su položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, poslanici Branislav Borenović i Vlado Gligorić u ime NSRS, delegacija Vlade Srpske predvođena ministrom rada i boračko-invalidske zaštite Milenkom Savanovićem i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Marija Milić, kao i predstavnici Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, te predstavnici Skupštine Vojvodine.

MUP USK-a izdao je saopćenje građanima dana 07.08.2017.godine koje prenosimo u cijelosti;

Dana 14.07.2017. godine, Udruženje građana „Una“  Banja Luka obratilo se Ministarstvu Unutrašnjih poslova  USK zahtjevom za odobrenje održavanja javnog okupljanje a koje će se održati dana 06.08.2017.godine, povodom obilježavanja stradanja Srpskog, Jevrejskog i Romskog naroda u Drugom svjetskom ratu na spomen području Garavica, općina Bihać a u kojem nije navedeno koje osobe iz javnog i političkog života će prisustvovati ovom obilježavanju.

Obzirom da je organizator ispunjavao uvjete u skladu sa Zakonu o javnom okupljanju ( sl.glasnik USK broj 08/10),isti je i održan.

Dana 05.08.2017.godine, FUP-a depešom obavjestila je MUP USK da će dana 06.08.2017.godine javnom okupljanju na spomen području Garavica, općina Bihać, prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kao štićena ličnost a isti će doputovati helikopterom te„ potrebno je da MUP USK-a osigura patrolu policije, koja će dana 06.08.2017.godine, oko 9,30 minuta u Bihaću (tačno vrijeme i mjesto slijetanja helikoptera precizirati sa kontakt licem), sačekati i preuzeti vozila sa štićenom ličnosti i izvršiti pratnju istih na području opštine Bihać,  na trasi kretanja , mjestima boravka i zadržavanja, poduzmete odgovarajuće mjere osiguranja, sa ciljem stvaranja uslova za siguran i neometan prolazak i zadržavanje štićene ličnosti na navedenom prostoru“, po kojoj su policijski službenici MUP USK-a i postupili.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...