Ramiz Zijad Hodžić (45) zvani Siki osuđen je na 96 mjeseci zatvora zbog urote za pružanje materijalne podrške teroristima, javio je ”St.
Louist Post”.

Prema sudskim dokumentima, Hodžić, koji vodi porijeklo iz BiH, kovao je zavjeru s drugima s ciljem pružanja podrške Abdulahu Rami Pazari i drugima.

Hodžić je Pazari namjeravao pružiti podršku i resurse, znajući da će on i drugi sudionici koristiti tu podršku i resurse u svrhu borbe protiv sirijskih vladinih snaga i drugih.

Hodžić je finansijski podržavao Pazaru i druge koji su taj novac koristili za kupovinu zaliha poput američkih vojnih uniformi, čizmi, oružja, taktičke opreme, odjeće, pribora za oružje, streljiva i drugih stvari korisnih borcima u borbama u Siriji.

Nakon što odsluži kaznu, Hodžić će biti deportiran u BiH.

Suoptužena Sedina Unkić-Hodžić čeka na izricanje kazne, Nihad Rosić čeka suđenje, Jasminka Ramić, Mediha Medy Salkičević i Armin Harčević osuđeni su na 36, 78, odnosno 60 mjeseci zatvora. Abdulah Ramo Pazara je poginuo boreći se u Siriji. Rođen je 1976. godine u selu Gomjenica kod Teslića. Tokom agresije na BiH, kao 17-godišnjak, priključio se Vojsci RS.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba