Policijski službenici Sektora krinalističke policije Doboj i dalje rade na rasvjetljavanju slučaja društvenih mreža, koji je prijavljen jučer u PU Doboj.

Jučer se dobojskoj policiji obratio muškarac iz Stanara i prijavio žensku osobu za krivično djelo ucjena. Njega je, kako je izjavio policiji nedavno putem Facebooka pozvala ženska osoba za prijateljstvo, najvjerovatnije lažno se predstavljajući To isto je uradila i putem aplikacije Messenger i oba puta naivni muškarac je prijateljstvo prihvatio.

– Kada je upalio kameru i vidio golu žensku osobu, koja je zahtijevala da se i on skine go, uradio je ne shvatajući šta će ga snaći i kakve će neprilike imati.

Muškarac je od iste žene, potom počeo dobijati prijetnje da mora uplatiti određeni iznos novca, u protivnom će njegova slika biti objavljena.

Nemajući kuda, uplatio je 150 eura, više nije imao. Kada je vidio u šta je upao, slučaj je prijavio policiji – saznajemo u dobojskoj policiji.

Izvor: Crnahronika.info

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.