Zbog sumnje da je silovao najmanje tri žene nedaleko Rima između januara i septembra prošle godine i snimio silovanja, uhapšen je u ponedjeljak 59-godišnji sakupljač otpada.

Policija je rekla da je na njegovom telefonu pronašla fotografije tri bespomoćne žene koje su seksualno zlostavljane, piše ANSA.

Snimljena silovanja prelaze granice okrutnosti – rekao je u ponedjeljak italijanski povjerenik za zaštitu ličnih podataka Pasquale Stanzione i upozorio:

Žene i djevojke su tu dvostruke žrtve, a zločinu se pridodaje veći prijezir.

U Italiji je zabilježeno nekoliko slučajeva grupnog silovanja mladih, a silovatelji u posljednje vrijeme snimaju svoje postupke. Dio je to vala nasilja nad ženama koje potresa Italiju već mjesecima.

Gorka hronika ovih mjeseci pokazuje kako barbarstvo silovanja, koje počinjavaju i dječaci, u grupama, nad djevojčicama, sami, može prijeći sve granice grozote tako što ga se snima, dijeli i ismijava, kao da je riječ o djeliću obične svakodnevnice – upozorio je Stanzione i uporedio takvu vrstu nasilja s izloženošću trofeja, piše ANSA

.

To je, podsjetio je, sekundarna viktimizacija čiji se učinci eksponencijalno i dramatično pojačavaju zahvaljujući društvenim mrežama.

(ANSA)

The post MUŠKARAC SILOVAO TRI ŽENE I SVE SNIMIO first appeared on Hayat.ba.

(Izvor: Hayat.ba)