Matthew Bete iz Massachusettsa doživio je neobičan susret koji će pamtiti do kraja života.

Naime, on je spavao kraj svog bazena kada je medvjed zalutao u dvorište kroz otvorena vrata. Prvo se napio vode iz bazena, a zatim onjušio Matthewovo stopalo, prije nego što se on trznuo iz sna.

Njegov nagli pokret uplašio je medvjeda, a sve je snimljeno nadzornom kamerom. Matthew je čak pokušao fotografirati životinju u bijegu.

“Matt je ostao malo zatečen dok se odmarao pored bazena”, napisala je njegova supruga uz snimak koji je objavila na Facebooku.

“Matt je bio toliko zapanjen, uzeo je telefon bez sreće da uhvati dobru sliku. Nije bio siguran kako treba reagirati, ali znao je da ne smije tako brzo ustati, ali barem je između njega i medvjeda imao drugu stolicu i stol ako bi bilo potrebno. Srećom, medvjed je nestao ubrzo nakon susreta”, dodala je njegova supruga, prenosi Daily Mail.

Crni medvjedi šire svoj teritorij na području Massachusettsa posljednjih godina. Država savjetuje ljudima koji se susretnu s medvjedima da viču i stvaraju puno buke jer medvjedi na nešto neobično obično reagiraju odlaskom.

Izvor: Fokus.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.